ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη»

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: «Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη»

Το γεγονός πως τηρήθηκαν με ακρίβεια τα προκαθορισμένα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την τέλεση του μεγάλου Αγιασμού στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών.

«Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η Εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος, ο οποίος νωρίτερα είχε ευχηθεί στους πιστούς «Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης».

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για τη χθεσινή του συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως συζήτησαν για «όσα πέρασαν και όσα περιμένουμε». Επιπρόσθετα τόνισε πως «σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς. Όποιος ξέρει ιστορία πάντα περιμένει περίεργα πράγματα. Η Εκκλησία είναι για όλα έτοιμη».

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία του μεγάλου Αγιασμού μαζί με τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ο οποίος νωρίτερα είχε τελέσει τη θεία λειτουργία, με την παρουσία μόνο του προβλεπόμενου από τα μέτρα αριθμού πιστών.

Related posts

Γεράσιμος παπαδόπουλος για σεισμό: «Προειδοποιητικό «καμπανάκι η σεισμική άπνοια στη χώρα μας συνεχίζεται»

«Άκαρπη» η συνομιλία Λαβρόφ – Κουλέμπα: Συνεχίζεται το χάσμα των δύο χωρών

Newsroom

Λευτέρης Αυγενάκης: Να σπεύσουν οι πληγέντες αγρότες του θεσσαλικού κάμπου να καταθέσουν δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν

Newsroom