ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ορθοδοξία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα είναι πάντα Ορθόδοξος

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα είναι πάντα Ορθόδοξος

 

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΟΥΤΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Δήλωση η οποία θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος. Αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά τη γενικότερη εικόνα, όχι μόνο τη σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από το ναό της Μεγάλης Παναγίας Θηβών.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 150 χρόνια από την ίδρυση και τα εγκαίνια του ναού της Μεγάλης Παναγίας, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κυδωνίων Αθηναγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Καρπενησίου Γεώργιος, και οι επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 50 χρόνια ιεροσύνης που συμπληρώνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στην Κοίμηση της Παναγίας, η οποία δεν είναι ένα απλό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία.

Ακολούθησε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έλαβε από τον μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, είχε πει πώς «Πρέπει να γίνει διάλογος για τις παρελάσεις που παίρνουν και στρατιωτικό χαρακτήρα».

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν” της Ορθοδοξίας» είχε υπογραμμίσει επίσης.

 

 

Πηγη

Related posts

Τι να κάνουμε όταν είμαστε πληγωμένοι – Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου

Newsroom

Δέκα λόγοι για τους οποίους ΔΕΝ θα εµβολιαστώ!

Newsroom

Μη φοβάσαι  εγώ σε προστατεύω