Κοινοποιείστε το άρθρο

Από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου ο Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε – Βάζουμε σε εφαρμογή το σχέδιο “Εγκέλαδος” (βίντεο)

Στο Αρκαλοχώρι του νομού Ηρακλείου,  έσπευσαν άμεσα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που συμμετέχουν στη σύσκεψη του συντονιστικού για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 ρίχτερ.

 

Με εντολή του κ. Στυλιανίδη, έχει τεθεί σε εφαρμογή το γενικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών «Εγκέλαδος» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

 

Συγκεκριμένα, κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, οι υπηρεσίες τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε συνεδρίαση -στο Αρκαλοχώρι- του Έκτακτου συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και πολιτικής Προστασίας, του περιφερειάρχη Κρήτης, του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας και τοπικών φορέων, αρχών και πολιτικής προστασίας, ο Χ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Προχωράμε βήμα – βήμα με πρώτο βήμα σήμερα, τη μέριμνα για τη διαμονή και διατροφή για τους πληγέντες. «Έρχονται ήδη 300 σκηνές και ετοιμάζεται το εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου. Φροντίζουμε για τη διατροφή επίσης», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Γ.Γρ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού, Φοίβος Θεοδώρου.

Ενίσχυση των πυροσβεστικών – διασωστικών ομάδων

Στο μεταξύ, με 30 πυροσβέστες από την 1η και την 2η ΕΜΑΚ, ενισχύονται τα σωστικά συνεργεία στην Κρήτη και συγκεκριμένα, στην πληγείσα από τον σεισμό περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Πρόκειται για στελέχη με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και σκύλους. Οι άνδρες των δύο κλιμακίων της ΕΜΑΚ διαθέτουν και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), με στόχο να ενισχυθούν στις έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους πολίτες.

Ο δήμαρχος Χανίων για τον σεισμό

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, σε δήλωσή του σχετικά με τη μεγάλη σεισμική δόνηση που έπληξε τον Νομό Ηρακλείου και έγινε αισθητή σε όλο το νησί, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρώτα και κύρια θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους του Δήμου Χανίων, στην οικογένεια του άτυχου συνανθρώπου μας που έχασε τη ζωή του, με τόσο τραγικό τρόπο. Παράλληλα, εύχομαι καλή ανάρρωση στους τραυματίες και ταχεία αποκατάσταση στις φθορές που προκάλεσε ο Εγκέλαδος, κυρίως στην ενδοχώρα της Π.Ε. Ηρακλείου. Ο Δήμος Χανίων είναι εδώ για να συνδράμει τις πληγείσες περιοχές, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Περιφέρεια Κρήτης, όσο και με τους κατά τόπους δήμους για οποιαδήποτε στήριξη χρειαστούν. Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων των Χανίων, υπήρξε μία σύσταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ώστε να αποτυπωθούν όποιες ζημιές τυχόν προκλήθηκαν από τον σεισμό στα σχολικά κτίρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κανένα απολύτως πρόβλημα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Χανίων και από αύριο η λειτουργία τους συνεχίζεται κανονικά».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο