ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν χιλιάδες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι

ΑΣΕΠ: Ξεκινούν χιλιάδες προσλήψεις μέσα στο καλοκαίρι

Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε υπουργεία, φορείς και δήμους: Διαβάστε αναλυτικά τις προκηρύξεις που θα «τρέξουν»

Στον προγραμματισμό μονίμων και εποχικών προσλήψεων προχωρούν δήμοι, υπουργεία και άλλοι δημόσιοι φορείς προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συνολικά έχουν εγκριθεί και αναμένεται να γίνουν 5.961 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ έως τις αρχές του φθινοπώρου.

Από αυτές οι 1.723 αφορούν θέσεις μόνιμου προσωπικού και οι υπόλοιπες θέσεις είναι εποχικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

Μόνιμοι

Υπ. Υγείας: 1.209

Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας: 152

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης, ΟΠΕΚΕΠΕ: 187

ΑΑΔΕ: 139

ΙΦΕΤ, ΤτΕ και ΑΔΑΕ: 36

Εποχικοί

Δήμοι: 3.700

Συνοριοφυλακή: 480

ΕΛΓΑ: 58

152 μόνιμοι στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας

Νέα προκήρυξη 152 ατόμων αναμένεται να βγει το επόμενο διάστημα.

Η προκήρυξη αναμένεται να φτάσει στα γραφεία του ΑΣΕΠ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, εγκρίθηκε η κίνηση διαδικασιών πρόσληψης εκατόν πενήντα δύο (152) ατόμων, με μόνιμη σχέση εργασίας ή με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς εποπτευόμενους από τη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας, εκ των οποίων οι εκατόν είκοσι δύο (122) αφορούν σε θέσεις Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού και οι τριάντα (30) σε θέσεις Διοικητικού Προσωπικού.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση καθορίστηκαν οι θέσεις που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998.

Αναλυτικά, στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας θα προσληφθεί ένας από την κατηγορία ΑΜΕΑ ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού (Οικονομικές Επιστήμες), στο Εθνικό Κέντρο Ερευνας Φυσικών Επιστήμων Δημόκριτος (Ν.Π.Δ.Δ.) θα προσληφθεί ένας από την κατηγορία πολυτέκνων ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού (Οικονομολόγος/Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών ΕΛΚΕΘΕ (Ν.Π.Δ.Δ.) θα προσληφθεί από την κατηγορία των τριτέκνων ένας ΤΕ Διοικητικού – Λογιστικού (Λογιστική Διαχείριση Ερευνητικών Προγραμμάτων).

1.209 μόνιμοι νοσηλευτές και παραϊατρικοί στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, αναμένεται η νέα προκήρυξη του υπουργείου Υγείας που αφορά στην πρόσληψη 1.209 μόνιμων υπαλλήλων στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας. Ο διαγωνισμός του υπουργείου Υγείας θα αφορά όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ) και θα γίνει με διαδικασίες εξπρές.

187 μόνιμοι γεωπόνοι, κτηνίατροι και διοικητικοί σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – ΟΠΕΚΕΠΕ

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η προκήρυξη 3Κ/2020 που αφορά στην πρόσληψη 187 μόνιμων υπαλλήλων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω προκήρυξη στάλθηκε από το ΑΣΕΠ στο Εθνικό Τυπογραφείο στα τέλη Απριλίου, ωστόσο δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, επειδή το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει μια προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Η αλλαγή αυτή πήγε πίσω την προκήρυξη που κανονικά θα έπρεπε ήδη να είχε πάρει ΦΕΚ και να είχε ξεκινήσει η διαδικασία αιτήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα στείλει εκ νέου τον νέο διαγωνισμό στο Εθνικό Τυπογραφείο τις επόμενες μέρες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από άτομα ειδικοτήτων γεωπόνων, κτηνιάτρων και διοικητικού προσωπικού.

Related posts

Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων : Με «λουκέτο» κινδυνεύει ένα από τα ποιο πλήρως εξοπλισμένα Ακτινοδιαγνωστικά Εργαστήρια στην Ελλάδα

Έμεινε από φιάλες οξυγόνου το νοσοκομείο Δράμας! (βιντεο)

28η Οκτωβρίου: Πώς θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη