ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Ασημένιος ο Υπαστυνόμος: Α’ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής

Ασημένιος ο Υπαστυνόμος: Α’ ΚΑΡΓΙΩΤΑΚΗΣ Ιωάννης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής

Ο Έλληνας πρωταθλητής με 2 νίκες απέναντι στον Ιταλό Γκιγιέρμο Τσέκα και τον Ισπανό Χουάν Ραφαέλ Ερέντια Μένια, πέρασε στον τελικό της κατηγορίας του, όπου βρέθηκε αντίπαλος με τον Μολδαβό Αλεξάντρ Ρομάνοφ, κατακτώντας τελικά τη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών.

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα πέτυχε στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας ο Γιάννης Καργιωτάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 130 κιλά του Grappling Gi.

Ο Έλληνας πρωταθλητής με δύο εντυπωσιακές νίκες απέναντι στον Ιταλό Γκιγιέρμο Τσέκα και τον Ισπανό Χουάν Ραφαέλ Ερέντια Μένια πέρασε στον τελικό της κατηγορίας του, όπου αντιμετώπισε τον Μολδαβό Αλεξάντρ Ρομάνοφ. Μετά από ένα κλειστό τελικό έχασε με 9-5 και τελικά ανέβηκε στο δεύτερο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον κόσμο.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Καργιωτάκης αγωνίστηκε και στην κατηγορία των 130 κιλών της Πάλης υποταγής. Ξεκίνησε την προσπάθειά του από την προημιτελική φάση όπου κέρδισε τον Μπατουχάν Κατιμουράτ, με αποτέλεσμα να μπει στη ζώνη των μεταλλίων.

Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Αμερικανό Τζον Λέσλι Χάνσεν και τον Μολδαβό Αλεξάντρ Ρομάνοφ με αποτέλεσμα να πλασαριστεί στην 5η θέση στον κόσμο.

Πέμπτος στον κόσμο ο Ηλίας Μπούκης

Εν τω μεταξύ, στα 100 κιλά τόσο του Grappling Gi όσο και του Grappling αγωνίστηκε ο Ηλίας Μπούκης. Ο 39χρονος Έλληνας πρωταθλητής έφτασε μέχρι τον «μικρό» τελικό στο Grappling Gi και τελικά πλασαρίστηκε στην 5η θέση, καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γερμανό Μάρτιν Νούσμαν.

Αρχικά, ξεπέρασε το εμπόδιο του Γάλλου Έντζο Φλόριαν Πιόπο και βρέθηκε απευθείας στα ημιτελικά. Απέναντι στον Ουκρανό Ιβάν Μάλιν, ο οποίος τελικά κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μπει στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο.

Στην Πάλη υποταγής ο Ηλίας Μπούκης κατετάγη στην 12η θέση, μετά τους αγώνες που έδωσε απέναντι Γεωργιανό Αλεκσάντρε Τεβζάτζε και τον Ουκρανό Ιβάν Μάλιν.

Καργιωτάκης: «Περήφανος που ανεβαίνω στο βάθρο»

Ο Γιάννης Καργιωτάκης μετά το μετάλλιο που κατέκτησε σχολίασε την επιτυχία του στα social media. Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής

Για τρίτη φορά βρίσκομαι στο βάθρο των Παγκόσμιων Πρωταθλητών!!

Είμαι πολύ περήφανος που ανεβαίνω στο βάθρο αυτό βλέποντας την Ελληνική σημαία ψηλά τιμώντας την χώρα μου, την οικογένεια μου, την υπηρεσία μου Ελληνική Αστυνομία  ΥΦΑΑ και όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου.

Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, την φυσική και πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που μέσω της Υπηρεσία Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε πρωταθλητισμό σε τέτοιο επίπεδο.

Ένα ακόμη ευχαριστώ στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης! Ανταποκρίθηκαν όσο πιο άμεσα μπορούσαν σε ένα τεχνικό θέμα που είχαμε κατά την άφιξη μας στην Ισπανία.

Ενδιαφέρθηκαν όλοι οι υπάλληλοι και η διοίκηση… σας ευχαριστώ!

Για τον φίλο μου και συναθλητή μου Hlias Boukis ,ένα ευχαριστώ που είμαστε μαζί  σε αυτό το ταξίδι!! Δεν πειράζει φίλε, το προσπάθησες το  πάλεψες, για πρώτη φορά 5 θέση !!! την επόμενη φορά  αξίζεις  να είσαι πιο ψηλά!

ΥΣ: Το μετάλλιο το αφιερώνω στα παιδιά μου και στην γυναίκα μου, και ανυπομονώ να τους σφίξω στην αγκαλιά μου!»

 

Με πληροφορίες elop.gr

Related posts

Χάλκινο μετάλλιο για την Μαντούδη στη σφαίρα, «χάλκινος» ο Κωνσταντινίδης στην κορίνα

Newsroom

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Δεύτερο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής κολύμβησης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα έρχεται από την Κωπηλασία και το Στέφανο Ντούσκο

Newsroom