ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Εκδηλώσεις - φεστιβάλ

Athens Bike Festival 2023: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου

Athens Bike Festival

Athens Bike Festival 2023: Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδηλάτου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Τη Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Greekaffair παραβρέθηκε στο  ανανεωμένο Athens Bike Festival 2023 που μετά τη πανδημία  άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

 

Τρεις μέρες γεμάτες ποδήλατο απόλαυσαν οι περίπου 11.000 επισκέπτες του Athens Bike Festival 2023 που μετά από τρία χρόνια απουσίας επέστρεψε δυναμικά με τη στήριξη της ΔΕΗ.

Από την Παρασκευή 31 Μαρτίου έως και την Κυριακή 2 Απριλίου, το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο κέντρο της Αθήνας, γέμισε φίλους του ποδηλάτου, του αθλητισμού και των εναλλακτικών μετακινήσεων, αθλητές, ερασιτέχνες, μικρούς, μεγάλους και παιδιά, εξαιρετικά φιλικούς σκύλους και – φυσικά – πολλά, μα πάρα πολλά ποδήλατα!

Όλοι οι επισκέπτες είδαν από κοντά όλα τα νέα μοντέλα συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, έκαναν δοκιμές, απόλαυσαν τα show, γνώρισαν ποδηλατικούς τουριστικούς προορισμούς και παρακολούθησαν ομιλίες, σχετικές με το ποδήλατο και τα μυστικά του στα Tech Talks, τα Bike Talks και τα Workshops.

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, εμπνευστής και ιδρυτής του Athens Bike Festival την πρώτη ημέρα του open, καλωσόρισε δημοσιογράφους αλλά και τους πρώτους επισκέπτες που βρέθηκαν εκεί, όπως και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Αρμόδιο για Θέματα Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών – Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κ. Σπύρος Παπαγεωργίου μίλησε  σε δημοσιογράφους και επισκέπτες  για το φετινό concept της διοργάνωσης και τις καινοτομίες του. Επίσης ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, αλλά και στους επισκέπτες που παραβρίσκονταν εκεί  ότι φέτος, για πρώτη φορά το Athens Bike Festival 2023 θα πρότεινε μια σειρά από ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες όσο και εμπνευστικές ομιλίες οι οποίες χωρίστηκαν  σε τρεις κατηγορίες:

1) Workshops: εξειδικευμένοι τεχνικοί μας λύνουν απορίες γύρω από διάφορα πρακτικά θέματα από το πώς αλλάζω λάστιχο ως το πώς φροντίζω τα υδραυλικά μου δισκόφρενα.
2)Tech Talks: οι ίδιες οι εταιρείες μας παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα και τις τάσεις από τον χώρο του ποδηλάτου.
3)Bike Talks: διαφορετικοί ομιλητές μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους σχετικά με – τι άλλο; – το ποδήλατο σε οποιαδήποτε μορφή του.

Επίσης σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι ο κ. Ο Σπύρος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε αναλυτικά και στο αφιέρωμα «Παιδί και Ποδήλατο» που κυριαρχεί στο φετινό Athens Bike Festival καθώς οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε στους ποδηλάτες του αύριο. Έτσι, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιούνται δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά. Σε όποιο ποδηλατικό επίπεδο κι αν βρίσκονται τα παιδιά, εξειδικευμένοι εκπαιδευτές τα αναλαμβάνουν στην παιδική πίστα εκμάθησης και τα… απογειώνουν!

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και όλοι οι εκπαιδευτές έχουν μεγάλη εμπειρία, ενώ οι γονείς δεν χρειάζεται να φέρουν το δικό τους ποδήλατο, καθώς το Athens Bike Festival έχει ήδη φροντίσει να υπάρχουν αρκετά ποδήλατα της ελληνικής ORIENT.

Και επειδή η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας  το greekaffair.gr ζήτησε από την ελληνική εταιρία Orient να μας  παραχωρήσει για λίγο να οδηγήσουμε  ένα από τα νέα της  μοντέλα  ηλεκτροκίνητου ποδήλατου,  ενώ στη συνέχεια  ζητήσαμε  από την εγγονή και τρίτης γενιά της οικογενείας κ Γεωργία Κοκότη  να  μας πει  μερικά λογία όσο αφορά  το ηλεκτρικό ποδήλατο.

Στο παρακάτω  ηχητικό που ακολουθεί

 

Επίσης σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι ο κ. Σπύρος Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο αφιέρωμα «Παιδί και Ποδήλατο» που κυριαρχεί στο φετινό Athens Bike Festival καθώς οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε στους ποδηλάτες του αύριο. Έτσι, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, είχαν την ευκαιρία οι μικροί μας φίλοι να πραγματοποιήσουν  δωρεάν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Παιδί και Ποδήλατο» απευθύνονταν  σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών και  οι εκπαιδευτές που παραβρίσκονταν στην διάθεση των μικρών μας φίλων  διέθεταν  μεγάλη εμπειρία, ενώ οι γονείς δεν χρειάστηκε να φέρουν το δικό τους ποδήλατο, καθώς το Athens Bike Festival είχε ήδη προβλέψει και  φροντίσει να υπάρχουν αρκετά ποδήλατα της ελληνικής εταιρίας  ORIENT.

Και μην ξεχνάμε την μοναδική bicycle artist Lea Schaepe που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να παρουσιάσει το εντυπωσιακό της show. Πρόκειται για μία πολυβραβευμένη bicycle artist που ζει στη Γερμανία και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ ανά τον πλανήτη εντυπωσιάζοντας το κοινό με τα μαγικά της ποδηλατικά κόλπα στο πρόγραμμα που ονομάζει Artistic Cycling Freestyle.

Φυσικά δεν μπορούσε να παραλείψει το εντυπωσιακό της show την μοναδική bicycle artist Lea Schaepe που έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Η πολυβραβευμένη bicycle artist  ζει στη Γερμανία και έχει συμμετάσχει σε δεκάδες φεστιβάλ ανά τον πλανήτη εντυπωσιάζοντας το κοινό με τα μαγικά της ποδηλατικά κόλπα στο πρόγραμμα που ονομάζει Artistic Cycling Freestyle.

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ιωάννης Αρμυριώτης

 

Ρεπορτάζ Κυριάκος Τσικορδάνος 

 

Related posts

Εορταστική εκδήλωση πραγματοποίησε η Ιερά Σύνοδος για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Πατήρ Θεοφάνης

Η Γιορτή της Παράδοσης ένα φαντασμαγορικό θέαμα με άρωμα Ελλάδας

Μουσικοαφηγηματικό Οδοιπορικό της Μεγάλης Εβδομάδος διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκη στις 03/04/2023

Πατήρ Θεοφάνης