ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑθλητισμόςΕκδηλώσεις - φεστιβάλ

Athens Bike Festival: Υφ. Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος – Επικαιροποιήσαμε τον οδηγό δημόσιας πολιτικής για το ποδήλατο…

Μιχάλης Παπαδόπουλος

Athens Bike Festival: Υφ. Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος – Επικαιροποιήσαμε τον οδηγό δημόσιας πολιτικής για το ποδήλατο…

 

Στο open της  μεγάλης γιορτής του ποδηλάτου που επέστρεψε στο κέντρο της Αθήνας παραβρέθηκε χθες Παρασκευή  31/3  ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και  αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος με την ευκαιρία του Athens Bike Festival 2023 ανακοίνωσε  τις δράσεις που υλοποιεί αυτό το διάστημα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του οδηγού δημόσιας πολιτικής για το ποδήλατο και την προώθηση της χρήσης του.

Επίσης  στην προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την αξία του Οδηγού Δημόσιας Πολιτικής για το Ποδήλατο που περιλαμβάνει τους πυλώνες των δράσεων, αλλά και τη δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Θεσμοθετήσαμε τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοσυκλετών σε δημόσιους και ιδιωτικούς σταθμούς, ενώ τον Κανονισμό Δικαιωμάτων επιβατών, ώστε να προβλέπει τη μεταφορά ποδηλάτου και πατινιών στα μέσα μεταφοράς», είπε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι ταυτόχρονα, κάθε Δήμος της χώρας μπορεί πλέον να βελτιώσει τις υποδομές για το ποδήλατο ακολουθώντας τον νόμο του Υπουργείου Μεταφορών για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

 

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί  

 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Ιωάννης Αρμυριώτης

 

Πηγη GREEKAFFAIR.GR 

Related posts

Ευρωπαϊκό τελικό διεκδικεί η Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena, τέλος το «Παγκρήτιο»

Newsroom

1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου στην Αρεόπολη

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα: Για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2023 (video)