ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Τα “Άτομα με Αναπηρίες” στο περιθώριο μιας πανδημίας

Τα “Άτομα με Αναπηρίες” στο περιθώριο μιας πανδημίας

Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι του Υπουργείου Οικονομικών βλέπουμε  ότι δεν  υπολογίζουν στα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που πρόκειται να πάρουν την κοινωνική ομάδα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 

 

ια ομάδα που ανεξαρτήτως πανδημίας περνάει ένα δικό της Γολγοθά, πόσω μάλλον τώρα που ήρθε και η πανδημία.

Από την πρώτη στιγμή της εποχής covid 19 η σημερινή  κυβέρνηση και οι πολιτικοί δεν έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον να ασχοληθούν  με τα ευλογημένα αυτά πλάσματα, τα Άτομα με Αναπηρίες  όλων των ηλικιών. Και ειδικότερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που προβάλλει κάθε λίγο και λιγάκι ότι είναι ευαισθητοποιημένος με  τον συνάνθρωπο του και θέλει να λύνει τα προβλήματα όλων.

Αλλά με τα  Άτομα με Αναπηρίες δεν μπήκε καν στο κόπο να ασχοληθεί προσωπικά μαζί τους, να ακούσει τα πρόβλημα τους, τις ανάγκες τους ούτε αυτός ούτε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  που το πόσο πολύ νοιάζεται για το καλό του λαού του!

Και αφού πραγματικά νοιάζονται τόσο πολύ για να μην πάθει κάτι ο ελληνικός λαός συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες,  γιατί  όλο αυτό το διάστημα της εποχής covid- 19 δεν ακούστηκε ούτε ένα μέτρο στήριξης ούτε ένα ειδικό μέτρο προστασίας, παρά μόνο ψυχολογική βία μέσα από ΜΜΕ, εγκλεισμός  και  εκφοβισμός.

Δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα  από εκείνα που χρειάζεται ένα άτομο με ειδικές ανάγκες!

Έχουν σκεφτεί πόσα προβλήματα ψυχολογικά και μη, μπορεί να δημιουργήσει ο εγκλεισμός και οι άλλοι περιορισμοί σε ένα άτομο  Άτομο με Αναπηρία  ;

Ανεξαρτήτως πάθησης, έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο μπορούν να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την κατάσταση οικονομικά μα κυρίως  ψυχολογικά και ιατρικά; 

Χρειάζεται άραγε να υπενθυμίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην προηγούμενη καραντίνα με το κλείσιμο των ειδικών σχολείων και τις επιπλέον δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά; Γιατί βεβαίως και αυτή την απόφαση την έλαβε η Υπουργός Παιδείας ακούγοντας μόνο τους λοιμωξιολόγους, χωρίς παράλληλα αν συμβουλευτεί εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής και ψυχολόγους.

Αλήθεια Κύριε Πρωθυπουργέ και Κύριε Υπουργέ Υγείας  έχετε ζήσει ποτέ με το επίδομα που δίνετε στα Άτομα με Αναπηρίες  ;

θα μπορούσατε να επιβιώσετε προσωπικά οι ίδιοι και οι οικογένειές σας με αυτά τα ποσά; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το κόστος διαβίωσης μιας οικογένειας που φροντίζει ένα άτομο Άτομα με Αναπηρίες  ; Ποια είναι  τα απαραίτητα μέτρα και η ειδική  μέριμνα που έχετε λάβει ώστε αυτά τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και ειδικά χαρίσματα να μπορούν να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις για να φροντίζουν τον εαυτό τους και να εξασφαλίζουν τα προς το ζην αλλά και το ευ ζην;  

 

Σας προκαλούμε όλοι εμείς που λεγόμαστε Άτομα με ειδικές Ανάγκες να αφήσετε τις πολυτέλειες σας έστω για λίγο και να προσπαθήσετε αφενός να αφουγκραστείτε και να νιώσετε τις ανάγκες μας και αφετέρου να επανεξετάσετε το ποσό για το εξευτελιστικό επίδομα που δίνετε στα  Άτομα με Αναπηρίες   ! 

Και εάν ποτέ βρείτε το θάρρος να δοκιμάσετε να επιβιώσετε αποκλειστικά και μόνο με αυτό το επίδομα έστω για ένα μήνα, τότε ναι πραγματικά θα έχετε κερδίσετε την ψήφο μας με το σπαθί σας!

Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι εκτός από τον κορωνοϊό, υπάρχουν και άλλα σοβαρά και επείγοντα θέματα να αντιμετωπίσετε και να ΤΑ ΛΥΣΕΤΕ ΠΑΡΑΥΤΑ!

 

Κ.Τ.

Related posts

Φιλανθρωπική Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος

Μαθητής Ειδικού Σχολείου δήμιουργησε την αφίσα της Ναυτικής Εβδομάδας Αλεξανδρούπολης

Newsroom

Χορήγηση δελτίο μετακίνησης ΑμεΑ και πολυτέκνων για τα έτη 2020 και 2021

Newsroom