ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΜουσείαΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Αύριο τα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου στο Βόλο

Στην Αμαλιάπολη για τα εγκαίνια του υποβρύχιου Μουσείου θα βρεθεί αύριο Σάββατο η Υπ. Πολιτισμού

Στην Αμαλιάπολη για τα εγκαίνια του υποβρύχιου Μουσείου θα βρεθεί αύριο Σάββατο η Υπ. Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες  του www.greekaffair.news  τα εγκαίνια θα γίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής και φορέων της περιοχής, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Προγραμματική Σύμβαση, περιλαμβάνει τέσσερα έργα συνολικού προϋπολογισμού 4.043.887 ευρώ, τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το έργο που αφορά στους παρακάτω ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους:

α) ενάλιος αρχαιολογικός στην Περιστέρα Αλοννήσου (ναυάγιο κλασικών χρόνων), ο «Παρθενώνας των ναυαγίων», το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο
β) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Τηλέγραφος Νηών Σούρπης (ναυάγιο υστερορωμαϊκών χρόνων)
γ) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στην Κίκυνθο Αμαλιάπολης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων)
δ) ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στο ακρωτήριο Γλάρου Νηών / Σούρπης (ναυάγιο βυζαντινών χρόνων και άλλες ενάλιες αρχαιότητες – δύο μικροπεριοχές επίσκεψης).
«Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού (ΚΕΕΚ) Αλοννήσου για τους ενάλιους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους», προϋπολογισμού 1.350.000 €, με φορέα λειτουργίας το Δήμο Αλοννήσου.

«Δημιουργία Κέντρου Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης Κοινού (ΚΕΕΚ) Αμαλιάπολης για τους ενάλιους επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους», προϋπολογισμού 1.200.000 €, με φορέα υλοποίησης και λειτουργίας το Δήμο Αλμυρού

«Υποστήριξη, δικτύωση και δημοσιότητα, στο πλαίσιο του Έργου επισκέψιμων ενάλιων αρχαιολογικών χώρων (ΕΕΑΧ) στην Αλόννησο και στο Δυτικό Παγασητικό», προϋπολογισμού 533.886 €, με φορέα υλοποίησης και λειτουργίας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Ταϊβάν: Σκηνικό Πολέμου στήνεται μετά την άφιξη Πελόζι – Σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας έχει τεθεί ο κινεζικός στρατός

Newsroom

Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκενώνονται σπίτια στο Πανόραμα Βούλας -Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

Newsroom

O Αλ. Μπουρλά δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»: «Την άνοιξη θα είμαστε σε καλή θέση  για να πάρουμε τις ζωές μας πίσω»

Newsroom