ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή Ειδήσεων

Αυστραλία: Αντίθετη στην απεξάρτηση από τον άνθρακα – Θα συνεχίσει να παράγει και μετά το 2030

Αυστραλία: Αντίθετη στην απεξάρτηση από τον άνθρακα – Θα συνεχίσει να παράγει και μετά το 2030

Η Αυστραλία θα συνεχίσει να παράγει και να εξάγει άνθρακα «για αρκετό καιρό μετά το 2030», σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών και των παραγόντων της αγοράς για απεξάρτηση από το λιγνίτη, προκειμένου να μειωθούν τα επίπεδα των αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ο πρόορος περιορισμός του θα κοστίσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και σημαντικό εισόδημα για τη χώρα.

«Το μέλλον αυτής της κρίσιμης βιομηχανίας θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση της Αυστραλίας, όχι από ένα ξένο σώμα που θέλει να την κλείσει κοστίζοντας χιλιάδες θέσεις εεργασίας και δισεκατομμύρια σε εξαγωγές για την οικονομία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας Keith Pitt. Ο υπουργός αναφερόταν σε πιέσεις από αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος τόνισε ότι εάν οι κυβερνήσεις αμελήσουν την προσπάθεια απεξάρτησης από τον άνθρακα, τότε θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση στην οικονομία.

Ο Keith Pitt κατέγραψε μία σειρά ωφελών, που προκύπτουν από τη διατήρηση της αγοράς του άνθρακα στην οικονομία της χώρας. Ωστόσο, δεν έκανε καμία αναφορά στην κρισιμότητα της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης. Αντιθέτως, ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα στοιχεία σχετικά με τον «επικείμενο θάνατο του άνθρακα είναι ιδιαιτέρως υπερβολικά και το μέλλον του είναι διασφαλισμένο για αρκετό καιρό μετά το 2030».

«Η καταναλωση άνθρακα σε ολόκληρη την Ασία προβλέπεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας πως θα ενισχυθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία, ώστε να ανταποκριθεί στις ενεργειακές ανάγκες χωρών, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Νότιος Κορέα. Η Αυστραλία έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανταπόκριση αυτής της ζήτησης. Ο άνθρακας θα συνεχίσει να προσφέρει δισεκατομύρια δολάρια σε δικαιώματα εκμετάλλευσης και φόρους για τις κρατικές και ομοσπονδιακές κυβερνήσεις, και να στελεχώνει με άμεσο τρόπο περισσότερους από 50.000 Αυστραλούς», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας.

(moneyreview.gr)

Related posts

Το Σεπτέμβριο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ: Τα 6 κριτήρια – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Newsroom

Από την Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις στα νησιά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ

Ζαχάροβα για Ουκρανία: «Η πολεμική προπαγάνδα των ΗΠΑ απέτυχε, ντροπιάστηκαν χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός»

Newsroom