Κοινοποιείστε το άρθρο

Αυτά είναι τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους που που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης – Τιμωρητικά η προστατευτικά;

Άραγε είναι τιμωρητικά η προστατευτικά τα νέα μέτρα τις κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους;

 

Πάμε όμως να δούμε πως έχουν τα πράγματα!

 

Η κυβέρνηση ενώ παραδέχεται πλέον -όπως είπε ο Θ.Πλεύρης- ότι οι εμβολισμένοι και νοσούν και μεταδίδουν επιμένει στο να επιβάλλει μέτρα πίεσης μόνο στους ανεμβολίαστους, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την υγεία των πολιτών, αλλά για το να αναγκάσουν τους πολίτες να εμβολιστούν.

«Υπάρχει η εξής φιλοσοφία για τους ελέγχους και μέτρα.

 

 Στόχος είναι μια έμμεση πίεση για να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τρεις λόγους:

 

 α) για να προστατευτούν οι ίδιοι,

 β) για να προστατευτεί η οικογένεια τους και

γ) για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι πιο ελεύθερη αν εμβολιαστούν» είπε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση «δεν είναι lockdown με την έννοια απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά υποχρέωση αφού αρνούνται το δώρο της επιστήμης και πρέπει να είναι σίγουροι και οι ίδιοι και ο περίγυρός τους ότι δεν κινδυνεύει».

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων το επόμενο διάστημα αν συνεχιστεί η επιθετική αυτή πορεία της πανδημίας ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε «θα δούμε τι γίνεται όσο είναι δυναμική η εξέλιξη.

Δεν θα πάμε πάντως σε οριζόντια μέτρα. Στους εμβολιασμένους τους είπε η κοινωνία εμβολιαστείτε για να πάρετε τη ζωή σας πίσω».

«Τα μέτρα προσαρμόζονται ανάλογα με την πίεση που ασκεί η πανδημία. Είχαμε τα τοπικά lockdown το καλοκαίρι με το κλείσιμο της μουσικής, έγινε μια πρώτη προσαρμογή και τώρα πήγαμε σε αυτό το βήμα» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Οικονόμου.

Όπως τόνισε «το κρίσιμο για την κυβέρνηση και για εμάς είναι κυρίως το σύστημα υγείας να θωρακιστεί ώστε να αντέξει. Έχουμε διασφαλίσει την ενίσχυση με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, έχουμε διασφαλίσει κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Αν χρειαστεί θα πάμε σε επίταξη γιατρών, έχουμε δώσει πάνω από 17.000 εγκρίσεις για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ» διαμηνύοντας ότι «η πολιτεία θα σταθεί ξανά στο πλευρό των εργαζομένων στα νοσοκομεία».

Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι «δεν συζητάμε αυτή την ώρα μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους».

 

Τα νέα μέτρα

Από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύουν νέα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα:

 

Ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς θέτουν στην καθημερινότητα των ανεμβολίαστων τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε μια νέα προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία, η οποία βρίσκεται για ακόμη μία φορά σε φάση έξαρσης.

Έτσι, οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται rapid test σχεδόν παντού, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, αλλά και τις εκκλησίες.

 

Χώροι εργασίας

 

Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

 

Διασκέδαση, κομμωτήρια, εμπορικά κέντρα, δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες μόνο με ή rapid test

Η πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.

 

Οι εξαιρέσεις

 

Δεν θα χρειάζεται διαγνωστικός έλεγχος για τους μη εμβολιασμένους για τις αναγκαίες δραστηριότητες, όπως για την προμήθεια τροφίμων (σούπερ μάρκετ), για την άσκηση του θρησκευτικού τους δικαιώματος, καθώς επίσης και για την πρόσβαση στα φαρμακεία, όπως ίσχυε.

 

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

 

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, αναβαθμίζονται και οι ποινές για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα.

Συγκεκριμένα, τα πρόστιμα διπλασιάζονται και θα ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος, ενώ παράλληλα θα γίνει πλήρης ενημέρωση στους συμπολίτες μας για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν αυτά τα μέτρα και έχουν δεχθεί ποινές, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες οι οποίοι θέλουν να τηρούνται τα μέτρα και να μην επισκέπτονται τα αντίστοιχα μαγαζιά, όπου έχουν εντοπιστεί παραβάσεις.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο