Κοινοποιείστε το άρθρο

Μπιενάλε Φοιτητών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

 

Φοιτητές από τις Σχολές Καλών Τεχνών της χώρας βγάζουν τις δημιουργίες τους από τα εργαστήρια και εκθέτουν τα έργα τους στο κοινό.

Συμμετέχουν έτσι στην 8η Μπιενάλε των Φοιτητών Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδος που εγκαινιάζεται σήμερα, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου και θα παραμείνει έως τις 22 Ιουλίου.

Η 8η Μπιενάλε Φοιτητών φιλοξενεί επιλογές από τη νέα εικαστική παραγωγή, αυτή που φιλοτεχνείται στα εργαστήρια των Σχολών και των Τμημάτων Καλών Τεχνών και παίρνουν μέρος 95 φοιτητές – εκκολαπτόμενοι καλλιτέχνες από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τις Σχολές Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και από το τμήμα Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι φοιτητές μεταβαίνουν από τον σχετικά προστατευόμενο χώρο της εκπαίδευσης στην έκθεση και στον δημόσιο χώρο και εκτίθενται στην κριτική.

Εργα ζωγραφικής, χαρακτικής, μικρογλυπτικής, μεικτής τεχνικής, βίντεο και εγκαταστάσεις αποτυπώνουν τις σύγχρονες ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις εμπνεύσεις τους, ενώ οι δημιουργίες τους κρίνονται από μία επιτροπή την οποία απαρτίζουν καθηγητές τους.

Στους συμμετέχοντες δίνονται τρία βραβεία και τρεις έπαινοι σε έργα που επιλέγονται από επιτροπή καθηγητών των Σχολών και των διοργανωτών, ενώ στην οργανωτική επιτροπή συμμετέχουν διδάσκοντες από όλες τις Σχολές Καλών Τεχνών.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο