Κοινοποιείστε το άρθρο

Bitcoin: «Έσβησε» όλη τη χασούρα  του 2022 μέσα σε 14 ημέρες 

Ισχυρό ράλι παρουσιάζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Bitcoin, το οποίο όχι μόνο ανακτά το ψυχολογικό σημείο των 45.000 δολαρίων αλλά «σβήνει» και όλες τις απώλειες από την έναρξη του 2022.

 

Το token πλησίασε τις 47.000 στις 3.30 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας (τοπική ώρα) στο Χονγκ Κονγκ, πολύ υψηλότερα από το εύρος των 35.000 – 45.000 δολαρίων στο οποίο κινείτο από τις αρχές Ιανουαρίου. Στα τωρινά επίπεδά του, το Bitcoin βρίσκεται πλέον σε έδαφος κερδών 1,4% από την έναρξη του 2022, έναντι απωλειών 4,7% την ίδια περίοδο για τον δείκτη S&P 500.

Εάν το Bitcoin διατηρήσει την ανοδική του τροχιά, πιθανότατα θα έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου, σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Miller Tabak + Co. Ο δε Rick Bensignor, πρόεδρος στην Bensignor Investment Strategies, σημείωνε σε σημείωμά του την Κυριακή ότι το Bitcoin βρίσκεται “στο όριο ενός ανοδικού ράλι της τάξης του 20%”.

Στο δρόμο του κρυπτονομίσματος υπάρχουν «νάρκες», καθώς η Federal Reserve των ΗΠΑ και άλλες κεντρικές τράπεζες αποσύρουν ταχύτατα ορισμένα από τα μέτρα τόνωσης που είχαν υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης λόγω πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει πρακτικά μικρότερη ρευστότητα για δαπάνες σε επενδυτικά προϊόντα υψηλού ρίσκου, μεταξύ άλλων και στα κρυπτονομίσματα.

Επιπλέον, τα τελευταία βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας για την πιθανότητα να χρησιμοποιούνται για την παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την επέμβαση της στην Ουκρανία.

Πέραν του Bitcoin, τις τελευταίες ημέρες η αγορά στρέφει το βλέμμα της στα Cardano, Solana, Polkadot και Dogecoin, με το Cardano να έχει καταγράψει άλμα 31% τις τελευταίες πέντε ημέρες. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για την περίοδο από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο