ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αθλητισμός

Χάλκινο μετάλλιο στο Golden Score για την Τελτσίδου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας

Χάλκινο μετάλλιο στο Golden Score για την Τελτσίδου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας

Έπαιξε τρεις αγώνες στο golden score! Και στις τρεις περιπτώσεις, διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τελικής πτώσης!

Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις κατάφερε να φύγει νικήτρια, φτάνοντας έτσι στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των -70 κιλών για τους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται για 2η μέρα στο Οράν της Αλγερίας.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες, πρόσθεσε σήμερα το όνομά της στη λίστα των Ελλήνων τζουντόκα (σ.σ. έγινε η τέταρτη μόλις γυναίκα), που έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Μια λίστα που περιλαμβάνει συνολικά 17 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων και των δύο χρυσών του Ηλία Ηλιάδη το 2005 (Αλμερία) και το 2009 (Πεσκάρα). Σήμερα, από ελληνικής πλευράς, αγωνίστηκε και ο Μιχαήλ Τσουτλασβίλι, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στα -73 κιλά.

Η μοναδική ήττα για την Τελτσίδου ήρθε στα προκριματικά από την τρις πρωταθλήτρια Αφρικής, την Τυνήσια Λαντόλσι.

Στα ρεπεσάζ, νίκησε στον «χρυσό πόντο» την Κρισοστόμο από την Πορτογαλία, για να διπλασιάσει τις νίκες της στον τελικό της «δεύτερης ευκαιρίας» απέναντι στην «χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στη Σόφια, την Σλοβένα Πόγκατσνικ.

Η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η οποία σε λίγες ημέρες θ` αγωνιστεί στο Ουγγρικό Γκραν Σλαμ, μέχρι και πριν την έναρξη της νέας παγκόσμιας κατάταξης, βρισκόταν στην 34η θέση των -70 κιλών.

Δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες είχε ο Τσουτλασβίλι, ο οποίος ωστόσο περιορίστηκε στην 5η θέση. Στα προκριματικά νίκησε τον Ιταλό Τζιμπέλι, όμως στον τελικό του γκρουπ γνώρισε την ήττα από τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2021, τον Γκιάκοβα από το Κόσοβο.

Στα ρεπεσάζ επέστρεψε στις νίκες, αυτή τη φορά επί του Σύριου Μπαγιάν, όμως απέναντι στον Τυνήσιο Μπεν Τσαλμπί δεν μπόρεσε να βρει λύσεις, μένοντας πέμπτος.

Αύριο (Παρασκευή), τελευταία ημέρα του Μεσογειακού τουρνουά τζούντο, αγωνίζονται από ελληνικής πλευράς οι Θεόδωρος Τσελίδης (-90κ.) και Παναγιώτης Παπανικολάου (+100κ.).

Ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, στη φάση των «16» αντιμετωπίζει τον Σλοβένο Ναρσέιγ Λάτσκοβιτς, ενώ ο Παπανικολάου αγωνίζεται απέναντι στον Ιταλό Λορέντζο Άγκρο Σιλβέν. Να θυμίσουμε ότι ο Τσελίδης, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2018 στην Ταραγόνα ήταν 3ος.

Related posts

Σφραγίζουν τα εισιτήρια για τους ομίλους οι τρεις ελληνικές ομάδες

Βασίλισσα του κόσμου η ΑΕΚ: Κατέκτησε το διηπειρωτικό (86-70) κόντρα στη Φλαμένγκο

Newsroom

Κ. Μητσοτάκης: Ο αθλητισμός ενώνει, δεν διχάζει