ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΤαξίδιαΤουρισμός

Χειμερινές διακοπές σε Ελάτη – Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα

Χειμερινές διακοπές σε Ελάτη – Περτούλι και Λίμνη Πλαστήρα

 

Χειμώνας στην Θεσσαλία  

 

Ο ατίθασος ήλιος της Μεσογείου δεν χαρίζεται ούτε στον χειμώνα. Στην Ελλάδα, θα δείτε το φως του να «ζεσταίνει» τα τοπία, τους ανθρώπους και τις ψυχές, ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα. Ενώ η διαύγεια, η διαφάνεια των τοπίων και οι ηλιόλουστες μέρες προσφέρουν μοναδικές στιγμές.

Στις χειμωνιάτικες διακοπές σας στην Ελλάδα, γεμίστε τη βαλίτσα με ζεστά ρούχα και επιλέξτε για το χειμερινό σας  προορισμό την Θεσσαλία και τα ορεινά χωριά της εκεί που  σίγουρα θα σας περάσετε στιγμές ανεπανάληπτες. Περπατήστε στα πέτρινα δρομάκια και θαυμάστε τη μοναδική τους αρχιτεκτονική.

Ελάτη- Περτούλι η Ελβετία της Ελλάδας. 

Ανηφορίζοντας τη δυτική πλαγιά του βουνού, μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο από πλατάνια, έλατα, με ταυτόχρονη θέα στο ποτάμι και τα απέναντι χωριουδάκια, σύντομα φτάνετε στην πανέμορφη, στεφανωμένη από ελατοδάσος, Ελάτη ή Τύρνα σε ύψος 950 μέτρων.

Είναι το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά της περιοχής, με πλήρη τουριστική παρουσία όλες τις εποχές του χρόνου και αποτελεί το κυριότερο «πέρασμα», για δεκάδες διαδρομές, ασφαλτόστρωτες, δασικές, πεζοπορικές, σε μονοπάτια και δασικά κομμάτια, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της από τους περιηγητές.

Περτούλι: «αιχμάλωτος» μιας «άλλης» Εδέμ.

Ταξίδι σε έναν παραδεισένιο τόπο στην αγκαλιά της Nότιας Πίνδου. Μια απέραντη, καταπράσινη έκταση, χιλιάδων στρεμμάτων με αδιαπέραστη πολλές φορές βλάστηση, φυσικές πηγές, μικρά πεντακάθαρα ρυάκια, αλλά και μεγαλύτερα ρέματα ή εποχιακές λιμνούλες δημιουργούν ένα αξεπέραστης ομορφιάς τοπίο. Το Περτούλι με το πανεπιστημιακό δάσος, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υποδομές στη διαμονή και την εστίαση, αλλά και το μικρό κέντρο χιονοδρομίας, αποτελεί έναν από τους πλέον επιθυμητούς ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας, όλες τις εποχές του χρόνου.

Χιονοδρομικές απολαύσεις στο Περτούλι.

Μικρό σε μέγεθος, αλλά αξεπέραστο για το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Πολύ κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να διασκεδάσουν, γλιστρώντας στις χιονισμένες πλαγιές της Θεσσαλίας.

Καταστήματα τοπικών εδεσμάτων, γεύσεων και βοτάνων.

Δημιουργήθηκαν για να διασωθούν οι γεύσεις των παλιών συνταγών της ορεινής περιοχής των Τρικάλων. Σε παραδοσιακά μαγαζιά της Ελάτης θα βρείτε λιαστούς τραχανάδες με πρόβειο γάλα, ποικιλία φυσικών προϊόντων (μέλι, πλιγούρι, λιαστές ντομάτες), γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, φαρμακευτικά φυτά της περιοχής, κ.ά. Η γεύση της Θεσσαλίας σας προκαλεί να την απολαύσετε.

Ενώ μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα παραδοσιακά ταβερνεία της Ελάτης και να απολαύσετέ τα μοναδικά παραδοσιακά τους πιάτα τα οποία θα ταξιδέψουν τους ουρανίσκους σας!

Η Λίμνη Πλαστήρα είναι ένας χειμερινός προορισμός που  όλοι έχουν… τους λόγους τους  να κάνουν χειμερινές  διακοπές εκεί.

Ο δρόμος περιμετρικά της λίμνης χαρίζει μαγευτικές εικόνες. Σε μία διαδρομή 70 μόλις χιλιομέτρων θα απολαύσετε όλα τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής. Μπορείτε να τη χωρίσετε σε τμήματα και να την κάνετε σε δυο ή τρεις ημέρες. Ξεκινήστε από τα Καλύβια Πεζούλας, σχεδόν στο κέντρο της λίμνης. Από εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε και δυο από τα ομορφότερα χωριά που θα ανακαλύψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας, τη Νεράιδα και τη Φυλακτή.

Μια «λίμνη» δραστηριότητες

Σπορ βουνού. Ποδηλασία και ιππασία. Κανό και ποδήλατο λίμνης. Παραπέντε και ανεμόπτερο. Σκι στο μικρό χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη. Διάσχιση του φαραγγιού του Μεγάλου Ρέματος. Φέρτε τον εξοπλισμό σας ή νοικιάστε στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Και εμπρός για τις νέες σας περιπέτειες στη λίμνη Πλαστήρα!

Ιστορικές μονές από πέτρα και από πίστη.

Λαξεμένη στον κάθετο βράχο η Παναγία Πελεκητή, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής, μαγεύει. Αποτελείται από δύο ναούς, της Αναλήψεως και της Παναγίας, κτισμένους το 1640.

Η μονή Πέτρας είναι ακόμη παλαιότερη, του 1553, και το καθολικό της ακολουθεί τη σχεδιαστική τεχνική των μοναστηριών του Αγίου Όρους. Η μονή Γεννήσεως Θεοτόκου Κορώνας θα σας θυμίσει κάστρο και από ψηλά θα τη θαυμάσετε σε όλο της το μεγαλείο. Έχει τοιχογραφίες του 1587 και το καθολικό με το περίτεχνο ξύλινο τέμπλο χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Καλαίσθητα καταφύγια, ξενώνες ανέσεων .

Ρομαντικά καταφύγια, αλλά και εγκαταστάσεις με πλήρεις παροχές για οικογένειες.

Απολαύστε τις διακοπές σας στα χωριά Καλύβια Πεζούλας, Καστανιά, Κρυονέρι, Λαμπερό, Μπελοκομίτη και κυρίως στο Νεοχώρι. Εδώ θα βρείτε καλαίσθητους πέτρινους ξενώνες με όλες τις ανέσεις, τζάκια, θέα στη λίμνη, καφέ και εστιατόρια.
Τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές


Απολαύστε ψητά και μαγειρεμένα κρέατα, πέστροφα στη σχάρα, μαγειρευτά και κρασί Μεσενικόλα. Οι πέτρινες ταβέρνες στα Καλύβια Πεζούλας, στον Μπελοκομίτη, στο Νεοχώρι, στην περιοχή Τσαρδάκι, στη Φυλακτή φημίζονται για το καλό φαγητό και τη φιλόξενη ατμόσφαιρά τους. Το πρωί ή το μεσημεράκι θα χαρείτε τον ήλιο στα παραλίμνια καφέ ή στα καφέ των ξενώνων.

ΜΕΤΕΩΡΑ 

Η πόλη-πύλη προς τα Μετέωρα. Το εμπορικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής: εδώ θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Κάντε βόλτα στην παλιά πόλη (Σπωτός), η οποία έχει αναπλαστεί. Επισκεφτείτε τη μοναδική στην Ελλάδα Σχολή ξυλογλυπτικής καθώς και παραδοσιακά χαλκουργεία, όπου θα βρείτε σπάνια χειροποίητα χάλκινα είδη.

Αργιθέα: Ένας προορισμός μόνο για λάτρεις της άγριας φύσης.

Στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ανάμεσα στις κορυφογραμμές των Αγράφων που κυματίζουν πάνω στο ορεινό ανάγλυφο, πάλλεται ένας κόσμος άγνωστος, δυσπρόσιτος για πολλούς, μα συνάμα γοητευτικά αυθεντικός. Ένας κόσμος που ανοίγει νέους ταξιδιωτικούς ορίζοντες…

Στα βορειοδυτικά του Νομού Καρδίτσας, εκεί που η άπλα του Θεσσαλικού Κάμπου σταματά μπροστά στο θεόρατο ανάστημα των αγραφιώτικων βουνών, ξεδιπλώνεται ανάμεσα σε βράχια, χιονισμένες κορφές, δάση και γκρεμοτόπια η αδάμαστη γη της Αργιθέας.

 

Related posts

Ορεινή Αρκαδία: Ένα σπάνιο κομψοτέχνημα από φύση ιστορικά χωριά, μοναστήρια και αρχαίες πολιτείες

Newsroom

Επίσημη Πρώτη Εκδήλωση για το 16ο EAST MED YACHT SHOW – Μarina Zeas 2017

Newsroom

Σύμη: O αρχιτεκτονικός παράδεισος των Δωδεκανήσων

Newsroom