Κοινοποιείστε το άρθρο

Το Χόλυγουντ έρχεται στο Αιγαίο

 

Σχολή Κινηματογράφου φαίνεται πως θα λειτουργήσει σε περίπου ένα μήνα στην Σύρο.

 

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Electra Metropolis στο κέντρο της Αθήνας παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Αμερικανός σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Steven Bernstein, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κινηματογραφικών παραγωγών, Charles Lee και ο Martin Meunier, ένας από τους πρωτοπόρους στο χώρο του animation, τρεις άνθρωποι του σινεμά με συμμετοχές σε μεγάλες ταινίες, βραβευμένοι και οι τρεις με Όσκαρ.

Θέμα της συζήτησης ήταν η πρόταση δημιουργίας Σχολής Κινηματογράφου και στούντιο παραγωγής οπτικοακουστικών παραγωγών στη Σύρο, μια πρόταση που πρώτος «έριξε στο τραπέζι» ο Steven Bernstein που βρήκε στη Σύρο ένα ιδανικό φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό για διεθνείς παραγωγές.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρίθηκε άμεσα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αυτή επένδυση. Το πρώτο βήμα της ψήφισης του σχεδίου νόμου έγινε τον Αύγουστο, ενώ μένουν και άλλες ενέργειες σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο με στόχο να φτάσει η Ελλάδα σε ένα επίπεδο ανταγωνιστικό ανάμεσα σε άλλες χώρες που «φιλοξενούν» μεγάλες παραγωγές του σινεμά και της τηλεόρασης. Υπολογίζεται, λοιπόν. πως περίπου σε ένα μήνα θα γίνει πραγματικότητα η λειτουργία της Κινηματογραφικής Σχολής στη Σύρο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Tourism Competitive Intelligence του 2012, 40 εκατομμύρια τουρίστες είχαν επιλέξει τον προορισμό τους επειδή τον είδαν σε κάποια ταινία, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τον τουρισμό στο Νότιο Αιγαίο αλλά και γενικότερα στην Ελλάδα, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο