ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Χώρες του Αιγαίου

Χώρες του Αιγαίου

Παραδοσιακά χωριά, βυζαντινές καστροπολιτείες, άσπρα σπίτια στον ήλιο και μεσαιωνικά κάστρα. Είναι μοναδική αρχιτεκτονική ταυτότητα της Ελλάδας.

Χίος

Αρχιτεκτονική της Μεσογείου και της ιστορίας. Οι Χώρες του Αιγαίου με τα κατάλευκα χωριά και τα ασβεστωμένα σοκάκια, μοναδικοί εκφραστές της λιτής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Οι ηρωικές ακροπόλεις και τα κάστρα του Μεσαίωνα. Οι βυζαντινές καστροπολιτείες με αναστηλωμένα παλάτια και εκκλησίες, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς.

Σε αυτό σας το ταξίδι στην Ελλάδα, γνωρίστε από κοντά δείγματα αρχιτεκτονικής, που έχουν μελετηθεί διεθνώς για την πλαστικότητα, το μέτρο αλλά και τον τρόπο που εκφράζουν την ανθρώπινη ανάγκη και θέληση, στο πέρασμα της ιστορίας. Επιβιβαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο, εξερευνώντας μερικά από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία στην Ελλάδα.

Τα 10 δημοφιλέστερα αρχιτεκτονικά μνημεία στην Ελλάδα

1. Οι Χώρες Του Αιγαίου: Η ανωτερότητα της απλότητας. Η λιτή αρχιτεκτονική των νησιών έχει μελετηθεί διεθνώς για την πλαστικότητα και το μέτρο της. Κορυφαία παραδείγματα: τα υπόσκαφα της Σαντορίνης, η Μικρή Βενετία της Μυκόνου, η Χώρα της Σύρου, της Σερίφου, της Νάξου, της Αμοργού, της Αστυπάλαιας και της Φολέγανδρου. Στα υπόλοιπα νησιά ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους ο Μόλυβος στη Λέσβο, ο Κάμπος στη Χίο, ο οικισμός του Γιαλού στη Σύμη και η Χώρα στην Πάτμο.

Το Παλιό και το Νέο Φρούριο-1

2. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου: Θεωρείται μια από τις πιο καλοδιατηρημένες στον κόσμο και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των πόλεων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

παλια-πολη κερκρας

3. Η Παλιά Πόλη της Κέρκυρας: Το Παλιό και το Νέο Φρούριο, το Λιστόν και η Σπιανάδα, εντυπωσιακά μέγαρα και νεοκλασικά κτήρια… Τον Ιούνιο του 2007 ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης εντάχθηκε στα Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

4. Μυστράς: H εντυπωσιακή βυζαντινή καστροπολιτεία του 13ου αιώνα με τα αναστηλωμένα παλάτια και τις εκκλησίες της, στην περιοχή της Σπάρτης, έχει εγγραφεί ως Πολιτιστικό Αγαθό στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

μανη

5. Μάνη: Η αρχιτεκτονική της πέτρας και οι επιβλητικοί μανιάτικοι πύργοι θα σας εντυπωσιάσουν.

6. Μονεμβασιά: Ένας μεσαιωνικός οικισμός μοναδικός στη Μεσόγειο, μια καστροπολιτεία ονειρική.

ναυπλιο

7. Ναύπλιο: Μια από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα, με έντονο νεοκλασικό χαρακτήρα.

8. Οι Οικισμοί του Πήλιου: Πέτρα και σχιστόλιθος και γύρω η πλούσια βλάστηση του βουνού. Στα χωριά του Πηλίου, η αρχιτεκτονική ταυτότητα είναι ξεχωριστή. Must-see: Μακρινίτσα, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Κισσός, Bιζίτσα, Μηλιές.

9. Ιωάννινα: Η πολιτεία πάνω στη λίμνη ξεχωρίζει για το κάστρο της και κυρίως το Ιτς Καλέ (Ακρόπολη). Ο οικισμός έχει κηρυχθεί διατηρητέος από το 1981.

10. Ζαγοροχώρια: Πελεκητή πέτρα, σχιστόπλακα, πέτρινες καμάρες: οι οικισμοί του κεντρικού Ζαγορίου είναι ένας ύμνος στην παράδοση. Διάσημα είναι τα πέτρινα γεφύρια του Ζαγορίου.

 

 

Related posts

Κηρύγματα περί ατομικής ευθύνης μόνο για τους άλλους – Ο Κ.Μητσοτάκης ποζάρει «αγκαλιά» με έξι άτομα και χωρίς μάσκες προστασίας (φωτό)

Newsroom

«Απάντηση» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου για τα περί «αποβλάκωσης» με τη σειρά για τον Άγιο Παΐσιο

Newsroom

Ειδική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την εστίαση

Newsroom