ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Χουλουσί Ακάρ: «Κατάχρηση εξουσίας από την Ελλάδα στην άσκηση Tiger Meet»

Χουλουσί : «Κατάχρηση εξουσίας από την Ελλάδα στην άσκηση Tiger Meet»

Σε νέες δηλώσεις με στόχο την Ελλάδα προχώρησε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας λόγο για προκλητικές ενέργειες και ρητορική εκ μέρους της Αθήνας, ενώ την κατηγόρησε για απάνθρωπη μεταχείριση στο Αιγαίο και για κακόβουλες προθέσεις στην άσκηση Tiger Meet, οι οποίες ανάγκασαν την Άγκυρα να αποσυρθεί.

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα, το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι «είμαστε υπέρ του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου σε όλες τις δραστηριότητές μας. Θέλουμε τη λύση όλων των προβλημάτων μας με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, η Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές της πολιτικές με τις προκλητικές ενέργειες και ρητορική της».

«Η Ελλάδα προβαίνει σε αισχρότητες στο Αιγαίο»

Στη συνέχεια ο Χουλουσί Ακάρ, μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε λόγο για απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας προς τους πρόσφυγες.

«Δυστυχώς, ο κόσμος αγνοεί τις κάθε είδους αισχρότητες, τη σκληρότητα και την απάνθρωπη μεταχείριση που εφαρμόζει η Ελλάδα απέναντι σε αθώους ανθρώπους εδώ και χρόνια. Ωστόσο, η Ελλάδα πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μετά το τελευταίο περιστατικό της FRONTEX και τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισε να βλέπει την πραγματικότητα, αν και σε περιορισμένο βαθμό. Αν και πιάστηκε επ’ αυτοφώρω, η Ελλάδα δημιουργεί τεχνητές ατζέντες για να αποσπάσει την προσοχή και να συσκοτίσει το περιστατικό της FRONTEX».

«Κατάχρηση εξουσίας από την Ελλάδα στην άσκηση Tiger Meet»

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΑΜ, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε την άσκηση Tiger Meet για να προβάλλει αξιώσεις και για το λόγο αυτό η Τουρκία αποσύρθηκε.

«Κατά τη διάρκεια της άσκησης Tiger Meet, δώσαμε εντολή στην πολεμική μας αεροπορία να αποσυρθεί από την άσκηση λόγω της κατάχρησης δικαιοδοσίας στο FIR, στα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς και στις περιοχές διάσωσης, καθώς και λόγω της προσπάθειας να χρησιμοποιηθεί η άσκηση ενάντια στα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Η πολεμική μας αεροπορία αποσύρθηκε από την άσκηση. Είμαστε υπέρ της ειρήνης, των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Είμαστε υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων μέσω διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο και ότι δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και οι νόμοι μας. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε το πείσμα και την ικανότητα να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο μας».

 

Με πληροφορίες του ethnos.gr

Related posts

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στην Κουμουνδούρου για την τουρκική επιθετικότητα

Newsroom

ΟΑΕΔ: 1.000 θέσεις εργασίας σε Δ. Ελλάδα και Ήπειρο

Σαράντα εννέα εθνικά ρεκόρ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης του ΟΑΚΑ