ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή Νέα

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Πιστοί και Εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μολδαβίας εμπόδισαν στην πρωτεύουσα της χώρας Κισινάου την Κυριακή τις σεξουαλικές μειονότητες να… παρελάσουν ακολουθώντας την προγραμματισμένη διαδρομή μέσω κεντρικών οδών της πόλης.

Οι πιστοί έφραξαν το δρόμο μπροστά στους διαδηλωτές του gay parade και η αστυνομία τους σταμάτησε. Η πορεία της κοινότητας LGBT (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας, στην μία από τις βασικές οδούς στο Chisinau μεταξύ της οδού Ismail και του παλατιού της Δημοκρατίας.

Στην πορεία συμμετείχαν αρκετές εκατοντάδες συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των LGBT ακτιβιστών από το Gender-doc, έναν γνωστό στη χώρα μη κυβερνητικό οργανισμό, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Στην πορεία συμμετείχαν και εκπρόσωποι από τις πρεσβείες αρκετών δυτικών χωρών.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς σημαίες ουράνιου τόξου, συνθήματα και πλακάτ για την υποστήριξη των σεξουαλικών μειονοτήτων. Οπως ανέφεραν οι διοργανωτές στόχευε ενάντια στις διακρίσεις γενικά. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν λουλούδια, όλοι φορούσαν λευκά μπλουζάκια με τις λέξεις «Χωρίς φόβο» γραμμένες στο μπροστινό μέρος και «δεν υπάρχει φόβος κάτω από αυτό το μπλουζάκι» στην πλάτη.

Ωστόσο, μετά από περπάτημα μόνο μερικών εκατοντάδων μέτρων – λιγότερο από το ήμισυ της προγραμματισμένης διαδρομής – οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν αρκετές εκατοντάδες εκπροσώπους της εκκλησίας που μπλόκαραν το δρόμο.

Οι πιστοί βγήκαν με πανό, ορθόδοξα τραγούδια και ύμνους. Τα πλακάτ και τα συνθήματα έλεγαν: Η Μολδαβία είναι μια ορθόδοξη χώρα , Οικογένεια σημαίνει μητέρα, Πατέρας και εγώ, καθώς και άλλα συνθήματα για την υπεράσπιση της παραδοσιακής οικογένειας.

Related posts

Το Κίεβο κλείνει από σήμερα τη στρόφιγγα του ρωσικού αερίου – «Τι μέλλει γενέσθαι» από εδώ και πέρα για όλη την ΕΕ;

Newsroom

Η Αθήνα τροφοδοτεί την τουρκική αλαζονεία και φέρνει πιο κοντά τον πόλεμο

Newsroom

Συνεχίζει να τεντώνει το σχοινί ο Ερντογάν: Η συμφωνία με τη Λιβύη αντιστρέφει τη συνθήκη των Σεβρών – Θα κάνουμε γεωτρήσεις πολύ σύντομα

Newsroom