ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Χρυσοχοΐδης: Φέρνουμε διάταξη στη βουλή για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις

Χρυσοχοΐδης: Φέρνουμε διάταξη στη βουλή για μηδενική συμμετοχή των Θεσσαλών σε φάρμακα και εξετάσεις

 

Χρυσοχοΐδης: θα υπάρξει σε λίγο καιρό εφαρμογή που θα πληροφορεί τους πολίτες σε ποια φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις

Για τις προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, τη στελέχωση του ΕΚΑΒ αλλά και για τις ελλείψεις στα φάρμακα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης,βρίσκονται σε εξέλιξη 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται ήδη στο σύστημα υγείας ως επικουρικοί, ενώ τις επόμενες ημέρες η υπουργός Εσωτερικών κυρία Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσει τις προσλήψεις του 2024 όπου έχουν προστεθεί πάνω από 1.500 γιατροί, χιλιάδες νοσηλευτές κι άλλο προσωπικό.

Σχετικά με τις ελλείψεις σε φάρμακα, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα. «Η Ελλάδα είναι στην καλύτερη  θέση από ελλείψεις. Ψηλά στη λίστα είναι μεγαλύτερες χώρες. Έχουμε το προνόμιο να έχουμε παραγωγή γενοσήμων. Ένα 30 – 35% φαρμάκων είναι γενόσημα» είπε.

Υποστήριξε επίσης πως έχει υπογράψει ήδη τρεις αποφάσεις που αφορούν την μη εξαγωγή φαρμάκων στο εξωτερικό στέλνοντας μήνυμα πως «προέχει η υγεία και οι ανάγκες των Ελλήνων πολιτών. Αν υπάρχει επάρκεια θα γίνονται εξαγωγές, όσο υπάρχουνε ελλείψεις δεν θα γίνονται».

 

 

 

Related posts

Έρευνα : Επιστήμονες στο Μπρίστολ λένε ότι εντόπισαν την «αχίλλειο πτέρνα» του κορωνοϊού

Newsroom

Δωρεάν θα είναι πλέον ο νεογνικός έλεγχος για την Κυστική Ίνωση

Newsroom

Καθηγητής Συρίγος: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του ισραηλινού φαρμάκου

Newsroom