Κοινοποιείστε το άρθρο

Χυλοπίτες με μπουτάκια Κοτόπουλου

xylopites

Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού, που παρασκευάζεται από αλεύρι,αυγά, γάλα και αλάτι. Σε κάποια μέρη της Πελοποννήσου ονομάζονται και “τουτουμάκια”.

 

Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες. Σε κάποιες περιοχές τεμαχίζονται σε μικρά τετράγωνα. Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν γινόταν στο χέρι, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι μας και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα μπούτια από το κοτόπουλο να τσιγαριστούν, τα γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι μας και μόλις πάρει χρώμα και αυτό σβήνουμε με το κρασί μας. Μόλις πάρει μια βράσει προσθέτουμε τις τομάτες μας το δαφνόφυλλο μας ,αλατοπιπερώνουμε βάζουμε την ζάχαρη και συμπληρώνουμε με νερό σχεδόν να σκεπαστούν τα κοτόπουλα μας. Τα αφήνουμε να βράσουν και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από την κατσαρόλα τα μπούτια και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει. Εντωμεταξύ έχουμε βράσει τις χυλοπίτες μας και αφού τις σερβίρουμε σε πιάτα βάζουμε από επάνω το κοτόπουλο και την σάλτσα μας.

ΥΛΙΚΑ

 

4 ΜΠΟΥΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

120 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

4 ΤΟΜΑΤΕΣ  ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ

½ ΚΙΛΟ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

www.greekaffair.gr

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο