ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Cosmote:Στον ανακριτή η διοίκηση της – Θεωρούνται ύποπτοι για την υποκλοπή των κυβερνητικών κωδικών

Cosmote:Στον ανακριτή η διοίκηση της – Θεωρούνται ύποπτοι για την υποκλοπή των κυβερνητικών κωδικών

Ο Μιχάλης Τσαμάζ και άλλα κορυφαία στελέχη της εταιρείας θα καταθέσουν ως ύποπτοι στους ανακριτές για την πρόσφατη υποκλοπή δεδομένων της Cosmote, μεταξύ των οποίων και απόρρητοι κωδικοί κυβερνητικών τηλεφώνων.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν ο κ.Τσαμάζ και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης του ΟΤΕ, σε περίπτωση που δεν δώσουν πειστικές εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για την υποκλοπή των απόρρητων κωδικών που χρησιμοποιούσαν για τις συνομιλίες τους ο Πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησής του, από άγνωστους χάκερς.

To ερώτημα παραμένει: Ποιος διέρρηξε την εθνική ασφάλεια και κατάφερε να υποκλέψει αρχεία δεδομένων κινητής τηλεφωνίας τουλάχιστον 3-5 εκατομμυρίων χρηστών από την εταιρεία Cosmote ιδιοκτησίας Deutsche Telekom;

O τρόπος που έγινε η υποκλοπή και η χρονική συγκυρία -τουλάχιστον αυτή που εντοπίστηκε γιατί θεωρείται ότι υπήρξαν και άλλες που δεν εντοπίστηκαν- παραπέμπει σε ξένη κρατική υπηρεσία.

Η διάρρηξη των εθνικών αρχείων έγινε με «μάσκα» server στην Λιθουανία, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπίσει την προέλευση και την εθνικότητα των δραστών. Οι δράστες κατάφεραν και εισήλθαν μέσα στα αρχεία «σπάζοντας», όλους τους κωδικούς ασφαλείας και «ρουφώντας» τα αρχεία μέσα σε διάστημα μερικών ημερών.

Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να διασταυρώσουν επαφές, μέσω της ιχνηλάτησης των αριθμών των κινητών και μέσω των κωδικών IMSI να εισέλθουν στα αρχεία φωνητικών και λοιπών υπηρεσιών (SMS, mail κλπ.), κάτι που σίγουρα έχει ήδη γίνει.

Η υποκλοπή που εντοπίστηκε αφορά το διάστημα 1 έως 5/9/2020 και εκλάπησαν και οι κωδικοί IMSI (International Mobile Subscriber Identity) που είναι ο μοναδικός 15ψήφιος κωδικός ο οποίος χρησιμοποιείται για την αναγνώριση του συνδρομητή στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

 

Related posts

Έτοιμοι να κόψουν το σχοινί οι Τούρκοι: Μιλούν για παραβίαση της υφαλοκρηπίδας τους και απειλούν με «μέτρα»

Newsroom

Καταργούνται Καλλιτεχνικά και Μουσική από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια όλης της χώρας

Newsroom

Ιταλία: Κλείνουν από τις 6 το απόγευμα καφέ και εστιατόρια

Newsroom