ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΡοή ΕιδήσεωνΥγεία

Δ.Κούβελας: «Τα εμβόλια δεν είναι για όλους

Δ.Κούβελας: «Τα εμβόλια δεν είναι για όλους

Θέση για το ποιοι, πότε και γιατί πρέπει να εμβολιάζονται πήρε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. 

 

Ο Δ.Κούβελας είπε ότι «τα εμβόλια πρέπει να τα δίνουμε σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, δεν είναι για όλον τον κόσμο, έχουν έγκριση υπό όρους, δεν έχουν κανονική, θα πάρουν το 2023» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τρίτη δόση τονίζοντας ότι «η τρίτη δόση έχει πάρει μια οδηγία και όχι έγκριση, η οποία λέει ότι θα μπορούσε να δίνεται μόνο σε άτομα τα οποία είναι ανοσοκατασταλμένα».

 

Ο καθηγητής παράλληλε είπε πως «στην δική μας δουλειά ότι δεν έχει αποδειχθεί θετικό δεν το δίνουμε. Πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλό για να το δώσουμε. Ότι απλά δεν ξέρουμε εάν βλάπτει δεν το δίνουμε».  

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ και υποστήριξε ότι ο αριθμός τους μειώθηκε γιατί αρκετοί ανεμβολίαστοι υγειονομικοί βγήκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας. «Τιμωρούνται όχι γιατί δεν κάνουν την δουλειά τους καλά, αλλά γιατί πολύ απλούστατα δεν έχουν πάρει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων που προβλέπεται με βάση τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο είναι αγαθό, είναι καλό πράγμα, το δίνουμε σε αυτούς που το χρειάζονται για να τους σώσουμε, δεν γίνεται να το απαιτούμε σαν πίστη στον ηγεμόνα», δήλωσε ο Δ.Κούβελας.

Όσον αφορά τις κίτρινες κάρτες ο καθηγητής του ΑΠΘ αποκάλυψε ότι οι ίδιες φαρμακοβιομηχανίες έχουν φορέα που κάνει φαρμακοεπαγρύπνηση και πρόσθεσε πως «στην Ελλάδα το 90-95% των αναφερόμενων παρενεργειών είναι από την φαρμακοβιομηχανία, δηλαδή δηλώνει η φαρμακοβιομηχανία και δεν δηλώνουν οι γιατροί».

Τέλος υποστήριξε ότι έμαθε από τα ΜΜΕ για την δίωξη του, ενώ ισχυρίστηκε ότι «υπάρχει πίεση» στους επιστήμονες, τονίζοντας ότι ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδρια, όμως τελευταία στιγμή το πρόγραμμα άλλαξε και τελικά δεν θα μιλήσει πουθενά.

 

Related posts

Κοινωνικός τουρισμός 2023: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για voucher διακοπών του ΟΠΕΚΑ

Newsroom

Θρίλερ στην Ιταλία με την παραίτηση Ντράγκι: Ο Ματαρέλα δεν κάνει δεκτή την παραίτηση και του ζητά να απευθυνθεί στο Κοινοβούλιο

«Ανακυκλώνω – αλλάζω συσκευή»: Τι είπε ο πρωθυπουργός – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Newsroom