ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Δ. Παπανικολάου: Κάνεις δεν πεθαίνει από αυτισμό, αλλά μπορεί να πεθάνει από αποκλεισμό

Δ. Παπανικολάου: Κάνεις δεν πεθαίνει από αυτισμό, αλλά μπορεί να πεθάνει από αποκλεισμό

 

O πρώην μπασκετμπολίστας και ακτιβιστής για τον αυτισμό αναφέρθηκε στις προσωπικές του εμπειρίες και στις κινήσεις ενημέρωσης που έχει προωθήσει

 

Ο αποκλεισμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ζητήματα ψυχικής υγείας και νευροδιαφορετικότητας βρέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης στην οποία συμμετείχαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας & Κύπρου της Schneider Electric Γεωργία Μαλαματένιου, ο πρώην μπασκετμπολίστας και ακτιβιστής για τον αυτισμό Δημήτρης Παπανικολάου και η αντιπρόεδρος της Vodafone Μαρία Σκάγκου.

 

Από την πλευρά της η Αντιπρόεδρος της Vodafone Μαρία Σκάγκου αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εταιρεία στην δημιουργία ένα δικτύου νευροδιαφορετικών για τη συμπερίληψη θέλοντας να προσφέρει ένα ασφαλές περιβάλλον στους εργαζομένους της. Όπως είπε η ενσωμάτωση είναι το τελευταίο βήμα για την λύση των φαινομένων προκατάληψης και αποκλεισμού. Παράλληλα, τόνισε πως η ένταξη πολλών και διαφορετικών ανθρώπων αποτελεί πλούτο για τις εταιρείες.

«Στις εταιρείες μπορούμε να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της συμπεριληψης» τόνισε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας & Κύπρου της Schneider Electric Γεωργία Μαλαματένιου αναφέροντας πως πρόσφατα η εταιρεία υπέγραψε τη Χάρτα της Διαφορετικότητας θέλοντας να στείλει δημόσια το μήνυμα της αποδοχής των αξιών της ισότητας και της συμπερίληψης. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στα διαφορετικά προγράμματα και δράσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία για την υποστήριξη των εργαζομένων της.

«Να δούμε ως δικαίωμα την διαφορετικότητα» προέτρεψε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου τονίζοντας πως είναι χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει και κατοχυρώσει θεσμικά την προστασία των δικαιωμάτων των νευροδιαφορετικών ατόμων. «Δεν πρέπει η Πολιτεία να αντιμετωπίζει τις ομάδες και τα άτομα αυτά ως ομάδες που ζητούν χάρη» σημείωσε.

 

 

Related posts

Κολύμβηση ΑμεΑ: Έσπασε τα κοντέρ στις πισίνες του Λονδίνου ο Μιχαλεντζάκης – Παγκόσμιος πρωταθλητής ξανά

Υπουργείο Πολιτισμού: H Ακρόπολη έγινε προσβάσιμη σε άτομα με οπτική αναπηρία

ΑΜΕΑ: Αλλάζουν οι διαδικασίες πιστοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Newsroom