ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποδράσεις

Δέκα προτάσεις για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις στην Ελλάδα

Δεκέμβριος – Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις: Ο πιο γιορτινός μήνας του χρόνου

 

Ο μήνας των εκδηλώσεων, των Χριστουγεννιάτικων αδειών και σίγουρα των χειμερινών ταξιδιών.

 

Γεμίστε λοιπόν τη βαλίτσα με ζεστά ρούχα, πάρτε την παρέα σας  και επιλέξτε έναν από τους 10 αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς που προτιμάμε, σε κάποιο από τα φημισμένα ορεινά χωριά της ηπειρωτικής χώρας.

Ξεκινάμε;

Αράχωβα

Είτε είστε λάτρεις του σκι είτε της χαλάρωσης με ζεστή σοκολάτα μπροστά από το τζάκι, η Αράχωβα είναι η κατάλληλη επιλογή γιατί συνδυάζει και τα δύο. Ξεχυθείτε στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου την ημέρα, καθίστε για φαγητό σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά εστιατόρια το μεσημέρι και απολαύστε το ποτό σας στα bar του χωριού το βράδυ. Η Αράχωβα σας εγγυάται μαγικά Χριστούγεννα, όπως κάθε χρονιά άλλωστε!

Ελάτη–Περτούλι

Αν υπάρχει ένα μέρος στο οποίο το πράσινο της φύσης και το άσπρο του χιονιού αναμιγνύονται αρμονικά αυτό δεν είναι άλλο από την Ελάτη. Έλατα, κάτασπρα λιβάδια, σκι στο Ελάτη. Έλατα, κάτασπρα λιβάδια, σκι στο χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι και ζεστά αφεψήματα συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τις χειμερινές σας διακοπές. Και για τους πιο τολμηρούς της παρέας ο… Κόκκινος Βράχος περιμένει για να αναρρίχηση και αδρεναλίνη στο… κόκκινο!

Ζαγοροχώρια

Αν έχετε περισσότερες από 4 ημέρες στη διάθεσή σας τότε τα Ζαγοροχώρια είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. 46 χωριά με καλοδιατηρημένη αρχιτεκτονική, μοναδικό φυσικό τοπίο και φιλόξενους ανθρώπους περιμένουν να τα γνωριστείτε. Πέτρινα αρχοντικά σπίτια, πλακόστρωτα δρομάκια, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μυρωδιές από τα ταβερνάκια συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για βόλτες στη φύση. Τα δικά μας αγαπημένα ζαγοροχώρια: ο Βίκος, το Δίλοφο, το Γραμμένο, το Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, η Αρίστη και το Μονοδένδρι.

Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, το φαράγγι του Βίκου είναι σίγουρα κάτι που δεν πρέπει να παραλείψετε!

Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα και η λίμνη είναι κλασικός αλλά ιδιαίτερα αγαπητός προορισμός όλο το χρόνο. Παρόλα αυτά το Χειμώνα η περιοχή είναι ακόμα πιο ατμοσφαιρική και γιορτινή. Η λίμνη από μόνη της προκαλεί και παράλληλα προσκαλεί τον επισκέπτη να ανακαλύψει τα μυστικά της και την ιστορία εκατομμυρίων χρόνων ενώ το Κάστρο, η ακρόπολη του Ιτς Καλέ, οι βυζαντινές μονές και τα μουσεία είναι όλα όσο αναζητούν οι λάτρεις της ιστορίας. Η περιοχή ενδείκνυται για βόλτες στα πάρκα, και για ζεστή σοκολάτα ή ρακόμελο στα παραλίμνια καφέ και στα μπαράκια.

Καλάβρυτα

Στην Πελοπόννησο, ένας είναι ο χειμερινός προορισμός που είναι ιδανικός για τις γιορτινές διακοπές σας, τα Καλάβρυτα. Ο απόλυτος συνδυασμός φύσης, ιστορίας και χειμερινών σπορ! Μια βόλτα  με τον οδοντωτό, πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού, επίσκεψη στη Μονή της Αγίας Λαύρας, νόστιμες γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες και φυσικά σκι στις πλαγιές του Χελμού, είναι μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε στην ιστορική αυτή πόλη.

Καστοριά

Αν για εσάς οι γιορτές σημαίνουν πολύ κρύο, καλή διάθεση, νόστιμο φαγητό και όμορφη θέα τότε η Καστοριά είναι ο προορισμός σας! Περιπλανηθείτε στο κέντρο της πόλης, στο Ντολτσό και Απόζαρι, τις αρχοντο-γειτονιές της Καστοριάς, κάντε τη βόλτα σας δίπλα στη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Ορεστιάδα η οποία πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά της Μακεδονίας, Γράμμος και Βίτσι, κόβει πραγματικά την ανάσα και καθίστε για φαγητό σε μια από τις πολλές παραδοσιακές ταβέρνες και ουζερί της περιοχής.

Μετέωρα

Μετά το Άγιο Όρος, είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μοναστικό κέντρο στην καρδιά της Θεσσαλίας. Χτισμένα πάνω στους υπέροχους φυσικούς βραχώδεις σχηματισμούς, τα μοναστήρια των Μετεώρων προκαλούν δέος και σαγηνευτικά. Επιλέξτε να μείνετε στο όμορφο χωριό Καστράκι στην επιβλητική σκιά αυτών των πανύψηλων μονόλιθων και οργανώστε ημερήσιες εκδρομές στα Τρίκαλα και τη γύρω περιοχή. Το βράδυ, κάντε ένα ταξίδι στην Καλαμπάκα για νόστιμο φαγητό και ποτά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια και μπαρ.

Μέτσοβο

Το παραδοσιακό και όμορφο Μέτσοβο μαγεύει τους επισκέπτες του τα Χριστούγεννα με την ομορφιά των χιονισμένων βουνών και την αυθεντική ατμόσφαιρα. Απλώνεται στην πλαγιά του βουνού με τις κεραμοσκεπές και τις ξύλινες βεράντες ανάμεσα σε οξιές και έλατα. Μια βόλτα γύρω από τον μεγάλο πλάτανο της κεντρικής πλατείας με το αξιόλογο γλυπτό των δύο αρκούδων επιβάλλεται! Φυσικά, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε… Μετσοβόνε, το τοπικό τυρί της περιοχής.

Related posts

Η νότια Εύβοια κρύβει… µυστικά που ξαφνιάζουν

Newsroom

Οι κρυφές παραλίες της Αττικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Newsroom

Αίγινα: 14 ακαταμάχητες εμπειρίες που θα σε κάνουν να την επισκεφθείς

Newsroom