ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

«ΔΕΝ ΈΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ»

«ΔΕΝ ΈΤΥΧΕ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΌ ΠΟΥ ΨΑΧΝΩ»

Μια πρόταση που τείνει να γίνει κλισέ πλέον και που όλο και πιο συχνά την ακούω σε διάφορες παρέες και μάλιστα από άτομα που έχουν ” πατήσει ” προ πολλου τα δεύτερα …αντα!!.

Σχεδόν καθημερινά ακούς ιστορίες ανθρώπων… οι οποίες καταλήγουν στο ότι ( δυστυχώς μωρέ) δεν βρήκαν το άλλο τους μισό..βέβαια υπάρχουν και αυτοί που το έχουν πάρει απόφαση πως το άλλο τους μισό είναι κάπου στη Κίνα πιθανόν κ δεν θα το βρούνε ποτέ.

Σίγουρα ο παράγοντας τύχη και στο θέμα αυτό.. παίζει το ρόλο του.. Μα αν μονίμως αφήνεις την τύχη σου.. στην τύχη… εεε τότε λυπάμαι δεν έχεις καμία τύχη.

Ίσως λοιπόν αυτός ο κατάλληλος άνθρωπος να βρέθηκε… Αλλά εμείς να τον προσπεράσαμε.. Πιστεύοντας πως κάπου παρακάτω θα βρούμε κάτι καλύτερο. Θεωρώντας πως είναι νωρίς ακόμη για ” σοβαρές, ” δεσμεύσεις.. Ας παίξουμε λίγο ακόμη.. Ίσως η αδυναμία μας ως προς την δέσμευση να μας έκανε να πιστέψουμε πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις…

Πως είναι άλλες οι προτεραιότητες μας.. Να μας έκανε με λίγα λόγια να ” βρούμε ” εμπόδια. Πόσοι από μάς όμως στη πραγματικότητα ξέρουμε τι θέλουμε ώστε να το αναζητήσουμε σε ένα άλλο άτομο; Πόσοι δεν τα θέλουμε όλα;; Θες και την ομορφιά.. θες και  την εξυπνάδα.. ψάχνεις και  την ωραία ψυχή… θες και το καλό σεξ… Και την καλή δουλειά.. Κ τον καλό μισθό (μιας κ είναι δύσκολες εποχές)… και το εξαιρετικό κοινωνικό στάτους.. Και οι επιλογές σου να ευχαριστούν τους γονείς σου..

Τη γνώμη του κόσμου… Και … Και… Και κολοκύθια τούμπανα. Κι εσύ λοιπόν ψάχνεις.. Ψάχνεις.. Κ όποιος ψάχνει κάτι βρίσκει.. Μόνο που υπάρχει το ενδεχόμενο το Μόνο που θα βρεις στο τέλος όταν θα φτάσουν κ τα… ηντα κ θα αρχίσεις σιγά σιγά να βλέπεις τον ήλιο να δύει… είναι ένας καλός συμβιβασμός για να μην μείνεις μόνος /η.

Ο άνθρωπος μας δεν είναι αυτός που έχει καλό μισθό.. μεγάλο μπούστο..

Δεν είναι αυτός που έχει την γοητεία του Μοντέλου.. Που έχει Κοιλιακούς..που του αρέσει η όπερα… Είναι αυτός που νιώθουμε άνετα μαζί του.. Που μαζί του δεν ζυγίζεις τα λόγια σου.Τις σκέψεις σου.. Που μαζί του νιώθεις ασφάλεια.. Που αυτά που αρέσουν σ αυτόν.. Αρέσουν κ σε σένα.. Δίχως να προσποιείσαι πως αυτό συμβαίνει… ενώ δεν.. Που δεν χρειάζεται κόπο για να είσαι μαζί του… Που όσο υπάρχει στη ζωή σου δεν νιώθεις την παραμικρή ανάγκη να φλερτάρεις με άλλον /η..Που η παρέα σου είναι παρέα του.. Που είναι φιλαράκι σου.. Που βρίσκει τρόπο να είναι δίπλα σου ακόμη κ όταν όλα μοιάζουν διαλυμένα.. Δύσκολα…Που όταν λέει την λέξη Σ ‘αγαπώ βάζει τελεία μετά… Κ όχι αλλά….Λυπάμαι που στο λέω αλλά για τον άνθρωπο σου πιθανότατα να χρειαστεί να’ ‘ξεβολευτείς’ ‘..

Ο άνθρωπος σου ‘χτίζει’ ‘ τις προϋποθέσεις να είναι μαζί σου.. Κ δεν σ’ αγαπά υπό προϋποθέσεις…Είναι μαζί σου συνειδητά κ από επιλογή. Όχι γιατί δεν θα μπορεί να ζει χωρίς εσένα.. Αλλά γιατί δεν θα θέλει.

Γραφει η Μ. Μ.

Related posts

Η Ιστορία της Αγιά Σοφιάς και η μεγάλη επιστροφή στην Ορθοδοξία

Newsroom

Κακοκαιρία Daniel: Νεκρή ηλικιωμένη που αγνοούνταν στη Μαγνησία – Ανυπολόγιστες καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα και Σκιάθο

Newsroom

Ξεκινά δρομολόγια νέα εμπορική σιδηροδρομική εταιρεία στην Ελλάδα