Κοινοποιείστε το άρθρο

Δεν ξέρουν τι θέλουν οι λοιμοξιολόγοι για το Πάσχα στο χωριό: Άλλοι ναι, άλλοι όχι -Την επόμενη Παρασκευή οι αποφάσεις

Το σχέδιο «έξοδος για το Πάσχα» επεξεργάζεται η κυβέρνηση με στόχο να βρεθούν δικλίδες αποσυμπίεσης που θα επιτρέψουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες  στον σημερινό «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι η οριστική απόφαση για τη μετακίνηση θα ληφθεί την επόμενη Παρασκευή, δηλαδή λίγες μόνο ημέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Ο λόγος είναι σαφής. Μέχρι τότε θα έχει περάσει ένα επαρκές χρονικό διάστημα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων και η επίδρασή τους στην επιδημιολογική εικόνα θα έχει αποτυπωθεί, ενώ και οι ειδικοί θα έχουν στη διάθεσή τους επαρκή στοιχεία για να προβούν σε αποφάσεις.

Οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εξετάσουν προσεκτικά όλα τα πιθανά σενάρια, αναλογιζόμενοι και την κόπωση των πολιτών, σε συνδυασμό ωστόσο με την κατάσταση του ΕΣΥ, που εξακολουθεί να δέχεται μεγάλη πίεση.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο προτάσεις για απελευθέρωση των μετακινήσεων: πρώτον, στους πολίτες που δηλώνουν αρνητικό αποτέλεσμα στην πλατφόρμα των self test και λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση, την οποία θα επιδεικνύουν εάν τους ζητηθεί από τις Αρχές. Και, δεύτερον, είναι πιθανό να επιτραπεί η μετακίνηση για τους πολίτες που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Ωστόσο, ισχυρό φρένο στη σεναριολογία ήρθε να βάλει με την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να συγκρατήσει «υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», με δεδομένη την κούραση της κοινωνίας.

«Εχθρός παραμένει η κούραση, όμως η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στον δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση», είπε και ξεκαθάρισε ότι «στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα, αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι». Ζήτησε παράλληλα «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται».
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/tha-mas-trelanoyn-oi-eidikoi-gia-pasha-sto-horio-alloi-nai-alloi-ohi-tin-epomeni-paraskeyi

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο