ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Δερματολογικές συμβουλές για τον αγρότη και όσους εργάζονται στην ύπαιθρο

Δισεκατομμυριούχος

Δερματολογικές συμβουλές για τον αγρότη και όσους εργάζονται στην ύπαιθρο

 

Δισεκατομμυριούχος

Το επάγγελμα του αγρότη απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς σε εκτεθειμένο περιβάλλον, που μπορεί ναι μεν για τους τρίτους να φαντάζει ωραίο να εργάζεται κανείς στη φύση, από την άλλη όμως, πολλές φορές οι συνθήκες για τους ίδιους είναι δύσκολες, με ορατές συνέπειες κυρίως στο δέρμα τους.

Μιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Καζαντζή, δερματολόγο – αφροδισιολόγο, ο οποίος μας έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχουν οι αγρότες, αλλά και αυτοί που ασχολούνται ακόμη και με τον κήπο του σπιτιού τους, αναφορικά με την παραμονή στον ήλιο, τις αλλεργίες που μπορούν να εμφανιστούν είτε από τα φυτά, είτε από την χρήση φυτοφαρμάκων, αλλά και για την προστασία των ποδιών τους από την πολύωρη χρήση της πλαστικής μπότας – γαλότσας.

Προφύλαξη από τον ήλιο :

Να μην βγαίνουν στον ήλιο τις απαγορευτικές ώρες, από τις 12.00 έως τις 16.00 (αν και εφόσον είναι αυτό εφικτό).
Εφαρμογή αντηλιακού 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο και ανανέωση αυτού κάθε 2 ώρες.
Να φορούν καπέλο και ρούχα με μακριά μανίκια, σε ανοιχτά χρώματα.
Να πίνουν πολύ νερό, για συχνή ενυδάτωση.
Μυκητιάσεις των ποδιών :

Οι μύκητες αγαπούν τα πόδια, ειδικά τις πατούσες και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα, περιοχές με έντονη υγρασία. Ένα παραπάνω το καλοκαίρι, με την υψηλή θερμοκρασία και την χρήση κυρίως πλαστικής μπότας, η κατάσταση δυσχεραίνει.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, τα παπούτσια να είναι ανατομικά, να αερίζονται σωστά και πάντα φορώντας βαμβακερές κάλτσες, χωρίς νάυλον και συνθετικούς παράγοντες.

Επίσης προληπτικά, ο κ. Καζαντζής προτείνει να μπαίνουν στα δάχτυλα και στις πατούσες ειδικές πούδρες ενάντια στις μυκητιάσεις.

Αλλεργίες :

Η ενασχόληση με τα φυτά και η έκθεση στον περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει αφορμή για εμφάνιση αλλεργιών. Οι αλλεργίες μπορεί να οφείλονται σε εξ’ επαφής παράγοντες – που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα – ή σε εξ’ αποστάσεως αλλεργίες.Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφεύγεται ο αιτιολογικός παράγοντας, ο οποίος δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί.

Καλό θα ήταν στο φαρμακείο, να υπάρχει μια ένεση αδρεναλίνης ή ένα χάπι κορτιζόνης, φαρμακευτικές ουσίες που βοηθούν στην αποφυγή αλλεργικού σοκ, ενώ η επίσκεψη στον γιατρό θεωρείται αναγκαία.

 

 

 

Πηγη agrovoice.gr

Related posts

Ποιοι ειναι οι κίνδυνοι από τα σκουπίδια στους δρόμους;

Newsroom

Μείωση ρεκόρ των καπνιστών τα τελευταία 5 χρόνια στην Ελλάδα

Newsroom

Κίνδυνος για την υγεία τα αυξημένα επίπεδα διοξειδίου σε κλειστούς χώρους