ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

«Διαδικτυακές προσεγγίσεις» με θέμα: «ΚΕ.Π.Α. Παραβιάζοντας τα δικαιώματα των ΑμεΑ»

«Διαδικτυακές προσεγγίσεις» με θέμα: «ΚΕ.Π.Α. Παραβιάζοντας τα δικαιώματα των ΑμεΑ»

Στην εκπομπή «Διαδικτυακές προσεγγίσεις» φιλοξενείται αυτήν  την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 ο Ανδρέας Μπαρδάκης, Ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, Δημιουργός της διαδικτυακής κοινότητας «Συνήγορος των ΑμεΑ» και συνομιλεί με τον Κυριάκο Τσικορδάνο, Δημοσιογράφο και Διευθυντή των greekaffair.news και 7nea.gr για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και τη λειτουργία των ΚΕ.Π.Α (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) .

 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί livestreaming μέσα από τα sites των  greekaffair.news και 7nea.gr  όπως και από τις ιστοσελίδες του Facebook των greekaffair.news και 7nea.gr  

Ο κ. Μπαρδάκης έχει καταγγείλει ότι οι εγκύκλιοι που αφορούν τη λειτουργία διαφάνειας μέσα στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ο e-ΕΦΚΑ δεν τις περνάει ποτέ από το πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δεν έχουν λάβει ΑΔΑ) παραβιάζοντας τη νομοθεσία περί ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ. Επίσης, ότι η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και ο Συνήγορος του Πολίτη, παρά τις καταγγελίες, εξακολουθούν να εθελοτυφλούν στην παρανομία και στην παραβίαση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ.

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στο greekaffair.news ο κ. Μπαρδάκης «Την ίδια στιγμή που στην Ευρώπη ισχύει η κάρτα αναπηρίας όπου δεν φαίνονται προσωπικά δεδομένα και με αυτή την κάρτα δικαιούται κάποιες παροχές και  εξυπηρετούνται με αυτή την κάρτα χωρίς κανένας να έχει πρόσβαση στα ευαίσθητα δεδομένα της υγείας του, στη χώρα μας ο εσωτερικός κανονισμός των ΚΕ.Π.Α εκλείπει να εκδοθεί. Ο οδηγός με όλα τα δικαιώματα των ΑμεΑ με όλες τις παροχές, τις προϋποθέσεις, τα δικαιώματά τους αναλυτικά δεν έχει επικαιροποιηθεί από το  2007, με αποτέλεσμα αυτά που αναφέρονται να μην έχουν ισχύ, καθώς μετά από 13 χρόνια η νομοθεσία έχει αλλάξει πολλές φορές».

 

Στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) του ΟΗΕ1, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι αναγνωρίζοντας τη σημασία της προσβασιμότητας στο φυσικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό περιβάλλον, στην  υγεία και την εκπαίδευση και στην ενημέρωση και επικοινωνία, επιτρέποντας στα ΑμεΑ να απολαμβάνουν πλήρως όλων των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών τους, τα Κράτη Μέρη συμφώνησαν:

Να παρέχουν προσβάσιμη πληροφόρηση στα ΑμεΑ σχετικά με βοηθήματα για την κινητικότητα, τις συσκευές και τις υποστηρικτικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και άλλων μορφών βοήθειας, υποστηρικτικών υπηρεσιών και διευκολύνσεων,

Τα Κράτη Μέρη αναγνωρίζουν ότι όλα τα άτομα είναι ίσα ενώπιον και σύμφωνα με το νόμο και έχουν δικαίωμα χωρίς διάκριση στην ίση προστασία και στα ίσα προνόμια όπως κατοχυρώνονται ή παρέχονται από το δίκαιο.

Τα Κράτη Μέρη απαγορεύουν όλες τις διακρίσεις λόγω αναπηρίας και εγγυώνται στα ΑμεΑ ίση και αποτελεσματική νομική προστασία έναντι κάθε είδους διάκρισης.

Συντονιστείτε στις ιστοσελίδες ή το Facebook των greekaffair.news και 7nea.gr για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση και να θέσετε τις δικές σας ερωτήσεις.

 

 

 1 Η Σύμβαση υιοθετήθηκε με την Απόφαση 61/611της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στις 13 Δεκεμβρίου 2006 και τέθηκε σε ισχύ στις 4 Μαΐου 2008. Η σύμβαση κυρώθηκε από την ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις 10 Απριλίου 2012.

Related posts

Αναλυτικά όλα τα Δικαιώματα ενός Ατόμου Με Αναπηρία -2018

Το ελληνικό κράτος μήπως είναι ρατσιστικό απέναντι στα ΑμεΑ;