ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διαγωνισμός – Προσκλήσεις

Διαγωνισμός βιβλίου: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο»

Διαγωνισμός βιβλίου: «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο» του θεολόγου Γιώργου Ν. Φουκαδάκη από τις εκδόσεις ψυχογιός

Κάνετε like στην σελίδα του www.greekaffair.gr στο facebook, κοινοποιήστε αυτό το άρθρο και στην συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχειά σας που σας ζητεί η φόρμα του διαγωνισμού αμέσως μετά πατήστε αποστολή στο email info@greekaffair.gr τότε αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση για δυο αντίτυπα  «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης. Η ζωή και το έργο» του θεολόγου Γιώργου Ν. Φουκαδάκη από τι εκδόσεις ψυχογιός.

 

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν τη Πέμπτη  27/5/2021 στην σελίδα μας στο facebook.

 

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 

 

Λίγα Λόγια για το βιβλίο 

Βίος απίστευτος, αγγελικός, Θείου έρωτος, σύντομος. «Βία φύσεως» για το «ὑπέρ φύσιν».

Λόγος προφητικός, πλούσιος, ουράνιος, παρηγορητικός, προσωπικός. Ιστορίες ζωής, αληθινές, απλές, ως παραβολές, με βαθιά νοήματα βίου και πάλης προς τον Θεό. Αυτός ο Λόγος του, ο Αυτοβιογραφικός, χωρίς να αλλοιωθεί, χωρίς να χάσει τη γλυκύτητα και την απλότητά του, την ομορφιά του, θα αποτελέσει το κέντρο για να συλλαβίσουμε οι άνθρωποι του κόσμου τον Βίο και τον Λόγο του.

Ο Αρσένιος Εζνεπίδης (ο μετέπειτα Άγιος Παΐσιος) ήρθε από την Καππαδοκία και την αγκαλιά του Αγίου Αρσενίου, με την «ανταλλαγή» του 1924 -στην πιο ακριβή ανταλλαγή-, προσφυγόπουλο σαράντα ημερών στη Μητέρα Ελλάδα, παιδί του πόνου, για να αγκαλιάσει τους πονεμένους και να κάνει δικό του για εβδομήντα χρόνια και για πάντα τον πόνο τους. Γιατί και η δική του εμπειρία από την ασθένεια ήταν «η πιο δύσκολη περίοδος της ασκητικής του ζωής». Γι’ αυτό και ήθελε να ζήσει λίγο ακόμα. Για την αγάπη! «Η αγάπη, η αγάπη. Μα αν δεν ήταν αυτή η αγάπη, ποιος ξέρει πού θα αλήτευα».

Ο ονομαστός Γέροντας Παύλος Σιναΐτης μάς το εξέφρασε συγκινημένος: «Η ζωή του ήταν θαυμαστή. Ό,τι και αν πει κανένας γι’ αυτόν τον ευλογημένο άνθρωπο είναι λίγο. Είχε πολλή αγάπη και το ακατάκριτο. Δεν κατηγορούσε τους ανθρώπους. Δεν κατέκρινε ποτέ του κανέναν. Είχε και πολλή ταπείνωση. Πάνω από όλα ήταν η αγάπη».

 

Πηγη  greekaffair.news

 

Related posts

Διαγωνισμός βιβλίου: «Η έξοδος των Θρακών» του συγγραφέα Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Η «ΓΙΑΓΙΑ ΣΜΥΡΝΗ»

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράστασή «Οι Δούλες του Ζαν Ζενέ».