ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διαγωνισμός – Προσκλήσεις

Διαγωνισμός Βιβλίου: Σιωπηρές συμφωνίες από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Διαγωνισμός Βιβλίου: Σιωπηρές συμφωνίες από τις εκδόσεις Ιβίσκος

Κάνετε like στην σελίδα του www.greekaffair.gr στο facebook, κοινοποιήστε αυτό το άρθρο και στην συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχειά σας που σας ζητεί η φόρμα του διαγωνισμού αμέσως μετά πατήστε αποστολή στο email info@greekaffair.gr τότε αυτομάτως μπαίνετε στην κλήρωση για δυο αντίτυπα  από τις Σιωπηρές συμφωνίες των εκδόσεων Ιβίσκος

 

Σφάλμα: Η φόρμα επικοινωνίας δε βρέθηκε.

 

Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή   16/4/2021 στην σελίδα μας στο facebook.

Το πλέον ενημερωμένο βιβλίο ψυχολογίας
στον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων,
ήρθε για να μείνει, αλλά όχι για να σας αφήσει άφωνους!!!

Άκου τις ανάγκες σου και μην τις πνίγεις λόγω φόβου ή ενοχής

Όλοι έχουμε συνάψει κάποιες σιωπηρές συμφωνίες. Είναι οι υπονοούμενοι συμβιβασμοί που διέπουν τις σχέσεις μας, οι οποίοι προκύπτουν από ανείπωτες πεποιθήσεις και προσδοκίες που υποσυνείδητα επηρεάζουν και τα δύο μέρη. Μπορεί να μοιάζουν κάπως έτσι: «Εκείνος που βγάζει περισσότερα χρήματα θα πρέπει να πληρώνει στα ραντεβού» ή «Το αφεντικό μου δεν μου προσφέρει αύξηση και ξέρει ότι δεν πρόκειται να τη ζητήσω» ή «Δεν πειράζει που δεν ταιριάζουμε στο σεξ, γιατί είναι πολύ καλός άνθρωπος».

Αυτές οι συμφωνίες αλλοτριώνουν τις σχέσεις μας όσο δεν συζητιούνται λόγω φόβου, αποστροφής προς τη σύγκρουση, αισθήματα υποχρέωσης ή ενοχής. Και επειδή οι εκατέρωθεν προσδοκίες σπάνια ευθυγραμμίζονται, μία σιωπηρή συμφωνία μπορεί να προκαλέσει δυστυχία και στις δύο πλευρές. Το καλό νέο είναι ότι υπάρχει λύση. Με την κατάλληλη καθοδήγηση ο καθένας μας μπορεί -εδώ και τώρα- να αναθεωρήσει τους κανόνες κάθε προβληματικής σχέσης προς όφελος, τελικά, και των δύο μερών.

Οι έμπειρες κλινικές ψυχολόγοι Δρ. Άντερσον, Μπανκς και Όουενς μας προσφέρουν όλα τα απαραίτηττα ψυχικά εργαλεία για να εξασφαλίσουμε μία υγιέστερη επικοινωνία με τον σύντροφο, τους φίλους, το αφεντικό ή κάποιο μέλος της οικογένειάς μας. Μέσα από αληθινά περιστατικά, μας δείχνουν πώς να ανακαλύψουμε τα βαθύτερα κίνητρά μας και πώς να αλλάξουμε τις τοξικές πεποιθήσεις που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μας.

Με πολύτιμες οδηγίες και συμβουλές για το πώς να κάνουμε παραγωγικές συζητήσεις και να συνάψουμε συνειδητά νέες συμφωνίες για το σεξ, τα χρήματα, τη δέσμευση, την οικογένεια, τον εργασιακό χώρο και την υγεία, αυτό το βιβλίο θα μας βοηθήσει να άρουμε τη σιωπή και να επιλύσουμε όλα τα θέματα-ναρκοπέδια πριν κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά στη ζωή μας.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο

 

Ο Κένι, λογιστής, και η Μάγια, πρώην ηθοποιός και νυν δασκάλα, ήταν ερωτευμένοι από παιδιά και είναι πλέον παντρεμένοι εδώ και έντεκα χρόνια. Μοιράζονται μια ευχάριστη, άνετη ζωή η οποία περιλαμβάνει δύο μικρά παιδιά, ένα σπίτι, δύο γάτες, έναν σκύλο, καλούς φίλους και στοργικούς συγγενείς. Ωστόσο, δεν κάνουν πλέον έρωτα.

Η Μάγια έβαλε την καριέρα της ως ηθοποιού σε αναμονή και είχε συμφωνήσει σιωπηρά ότι αφού είχε ευλογηθεί με μία υπέροχη οικογένεια δεν είχε το δικαίωμα να παραπονιέται για τη σεξουαλική της ζωή. Και ο Κένι, όμως, ανέβαλε τα επιχειρηματικά του όνειρα γιατί είχε κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό του να γίνει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Δεν συζητούσαν για τη στροφή που είχε πάρει η ζωή τους. Τώρα, 11 χρόνια μετά, αυτές οι συμφωνίες είχαν καταστείλει τη σεξουαλική τους ζωή και απειλούσαν τον γάμο τους.

Για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα, με την κατάλληλη καθοδήγηση, αποφάσισαν να άρουν τη σιωπή τους και να αρχίσουν να συζητούν για τα προβλήματα της σεξουαλικής τους ζωής τη στιγμή που προκύπτουν. Ως αποτέλεσμα ανταμείφθηκαν τελικά σε πολλούς περισσότερους τομείς. Η Μάγια ένιωσε ελεύθερη να ξανασκεφτεί τα όνειρα σχετικά με την καριέρα της, επειδή δεν ένιωθε πλέον παγιδευμένη. Αυτή η αλλαγή στη Μάγια ήταν συναρπαστική για τον Κένι, πράγμα που συνέβαλλε στη σεξουαλική τους ευτυχία. Η καινούργια τους ανοιχτή επικοινωνία βοήθησε τον Κένι να επιδιώξει τα δικά του όνειρα και να νιώσει λιγότερο πιεσμένος να είναι τέλειος, ακόμα και σαν εραστής!

 

Βιογραφικά συγγραφέων

 

Η ΛΙΝΤΑ ΝΤ. ΑΝΤΕΡΣΟΝ, PhD, είναι καθηγήτρια, κλινική ιατρός και συμβουλευτική ψυχολόγος. Απέκτησε διδακτορικό στην κλινική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και ασκεί το επάγγελμα ιδιωτικά πάνω από 25 χρόνια, βοηθώντας ενήλικες, εφήβους και παιδιά να μεταμορφώσουν τη ζωή τους.

Η ΣΟΝΙΑ Ρ. ΜΠΑΝΚΣ, PhD, LCP, είναι κλινική και συμβουλευτική ψυχολόγος με πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας ιδιωτικής πρακτικής και εργασίας σε οργανισμούς. Εφαρμόζει τις ερευνητικές τάσεις στην επιστήμη σχέσεων δουλεύοντας με εφήβους, ζεύγη, οικογένειες, κοινότητες και δομές, για να οικοδομήσει βιώσιμα συστήματα εκμάθησης που να υποστηρίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Η ΜΙΣΕΛ Λ. ΟΟΥΕΝΣ, PhD, είναι κλινική ψυχολόγος με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην κλινική ψυχολογία από τη Σχολή Gordon F. Derner. Εκπαιδεύει και καθοδηγεί επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παρουσιάζει εργαστήρια με θέματα που περιλαμβάνουν τη βελτίωση των σχέσεων και την αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία.

Related posts

Διαγωνισμός – Κερδίστε δίπλες προσκλήσεις: για την θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «FUGA…. Το μεγάλο κόλπο» στο θέατρο Χυτήριο

Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ στο ΧΥΤΗΡΙΟ για την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ