ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ναυτιλία - Θαλάσσιος ΤουρισμόςΤουρισμός

Διακοπές εν πλω στα νησιά του μύθου και της περιπέτειας

Διακοπές εν πλω στα νησιά του μύθου και της περιπέτειας

Οι θάλασσες των μύθων, της ελευθερίας, του απέραντου γαλάζιου. Το Αιγαίο και το Ιόνιο. Στο επίκεντρο της Ανατολικής Μεσογείου, με 6.000 νησιά και βραχονησίδες.

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να τις γνωρίσετε: με ιστιοπλοϊκό, γιοτ, καταμαράν. Δικό σας, νοικιασμένο, με καπετάνιο, με πλήρωμα ή χωρίς… Εμπειρίες δυνατές. Καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, αγωνιστική ιστιοπλοΐα, ράλι στο Αιγαίο. Εμπειρίες αναζωογονητικές, γεμάτες πολυτέλεια, ώρες χαλάρωσης, αυθεντικές στιγμές στα ψαρολίμανα, αξέχαστες στιγμές διασκέδασης στα κοσμοπολίτικα ελληνικά νησιά. Από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο οι ελληνικές θάλασσες είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για όλους!

Ιστιοπλοΐα στα ελληνικά νησιά: ελευθερία και περιπέτεια


Η πλώρη του ιστιοπλοϊκού βυθίζεται στους αφρούς του κύματος. Τα μποφόρ δυναμώνουν, ο καθένας στο… καθήκον που του έχει ανατεθεί. Γιατί το μελτέμι του Αιγαίου είναι μια διαρκής πρόκληση. Πλαγιοδρομία. Πετάτε πάνω από το κύμα, γέρνετε, ακουμπάτε τον αφρό. Ένας χορός με «παρτενέρ» έμπειρο και απρόβλεπτο. Αλλά, αυτή είναι η ουσία της ιστιοπλοΐας στο Αιγαίο του καλοκαιριού. Η δυνατή περιπέτεια. Η αίσθηση της ελευθερίας. Μειώνετε ιστιοφορία. Η τζένοα στα όρτσα. Μουδάρισμα. Όλο και πιο γρήγορα… Το επόμενο λιμάνι μπορεί να περιμένει. Τώρα ζείτε το Αιγαίο των δυνατών εμπειριών.

Ο καπετάνιος βγάζει πορεία
Το σημερινό πρωινό περιλαμβάνει εκδρομή με το σκάφος στα νησάκια της Λευκάδας. Πευκόφυτα, με ορμίσκους, κρυστάλλινα νερά, ψαράδικους οικισμούς. Αντιηλιακό, καπέλο, πετσέτα, μαγιό και βρίσκετε τη θέση σας στο σκάφος για να απολαύσετε την ωραιότερη θέα. Δεν χρειάζεται να σας απασχολήσουν τα… διαδικαστικά: έχετε νοικιάσει σκάφος με καπετάνιο που φροντίζει για όλα.

Το Νυδρί απομακρύνεται, το νησάκι της Μαδουρής πλησιάζει και μετά Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός… Σαν καρτ ποστάλ εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σας. Κάνετε τον περίπλου, την πρώτη γνωριμία με τα παρθένα αυτά ελληνικά νησιά. Οι ψαράδες που μπαλώνουν τα δίχτυα τους σας χαιρετάνε από μακριά, τα παιδιά μαζεύονται για να βοηθήσουν τον καπετάνιο σας να δέσει. Χαμογελάτε, αποβιβάζεστε και λέτε την πρώτη σας καλημέρα.

 

Πολυτέλεια εν πλω
Η μαρίνα λάμπει με τα φώτα της αναμμένα. Οι ντόπιοι περπατούν στην προβλήτα, θαυμάζουν τα πολυτελή σκάφη, τα mega γιοτ, τα καταμαράν –και το δικό σας. Το πλήρωμα έχει ήδη φροντίσει για το δέσιμο, δεν χρειάζεται να σας απασχολεί τίποτα. Το πρώτο απεριτίφ της βραδιάς σερβίρεται στο σαλόνι, μαζί με τα εκλεκτά εδέσματα του σεφ. Ένα μοναδικό ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου με πολυτελές motor yacht, mega yacht, motor sailer, με πλήρωμα. Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Μήλος. Ρόδος, Κως, Σύμη. Σποράδες. Η πολυτέλεια του πλωτού «παλατιού» σας και τα μοναδικά τοπία του ελληνικού αρχιπελάγους συνδυάζονται και σας χαρίζουν τις πιο αξέχαστες διακοπές.

Ταξίδι στο αρχιπέλαγος των μύθων
Σεπτέμβριος στην Ελλάδα. Πλέετε και αναπνέετε τη θάλασσα των προαιώνιων μύθων και της ιστορίας. Μπροστά σας παρελαύνουν τα νησάκια και οι βραχονησίδες των Μικρών Κυκλάδων, με τα σμαραγδένια νερά και τις θαλασσοσπηλιές. Οι μύθοι ξεδιπλώνονται μαζί με τα κύματα. Η θεά Θάλασσα, κόρη της Γαίας που κυοφόρησε τον Ουρανό και τα Όρη.

Ο Νηρέας με τις πενήντα κόρες, τις Νηρηίδες νύμφες που ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, στο παλάτι του πατέρα τους, παίζοντας με δελφίνια,  καθισμένες σε χρυσούς θρόνους. O Ποσειδώνας, ο παντοδύναμος θεός της θάλασσας. Οι Γοργόνες… Το Αιγαίο του φθινοπώρου λάμπει γαλήνιο μπροστά στα μάτια σας, το φως χαϊδεύει τις ακτογραμμές. Ζείτε τον μύθο σας στην Ελλάδα.

Σε πολιτείες μακρινές και κοντινές
Κάθε ταξίδι με σκάφος στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στον Αργοσαρωνικό και γύρω από την Πελοπόννησο, είναι ένα ταξίδι στην αρχαία και την πιο σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Ο διάσημος προϊστορικός οικισμός στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, αλλά και τα υπόσκαφα χωριά της Καλντέρας με αρχιτεκτονική που εμπνέει τους καλλιτέχνες όλου του κόσμου: τα Φηρά, το Ημεροβίγλι, η ξακουστή Οία. Ο πρωτοκυκλαδικός οικισμός του Σκάρκου στην Ίο, αλλά και η κλασικά κυκλαδίτικη Χώρα της. Ολόκληρη η Δήλος, ο πιο σπουδαίος αρχαιολογικός περίπατος στο Αιγαίο και η γειτονική της Μύκονος, συνώνυμο της πολυτέλειας και της διασκέδασης. Η Ρόδος, με την Παλιά Πόλη που αποπνέει αύρα μεσαιωνική και τη Λίνδο.

Η Κνωσσός και η Φαιστός, στην Κρήτη, αλλά και οι παλιές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου. Η πόλη της Κέρκυρας, με την βενετσιάνικη αύρα, ενταγμένη στα Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τα περίφημα φρούριά της, το Παλιό και το Νέο, θεωρούνται αριστουργήματα οχυρωματικής τέχνης. Και φυσικά η Αττική, με το Σούνιο και την πρωτεύουσα όπου λάμπει ο Παρθενώνας και το νέο μουσείο της Ακρόπολης, φημισμένο ήδη σε όλο τον κόσμο. Ρίξτε άγκυρα και περιηγηθείτε. Κάθε προορισμός και μια συναρπαστική ιστορία.

Όπου φυσάει ο άνεμος
Στην αρχαιότητα ονομάζονταν Ετησίαι, σήμερα λέγονται Μελτέμια. Είναι οι εποχικοί άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 5-7 Μποφόρ και επικρατούν στο Αιγαίο από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι εκείνα που ενθουσιάζουν όσους κάνουν windsurf και kite surf. Είναι ο μαγνήτης για όσους αγαπούν την αγωνιστική ιστιοπλοΐα και τις δυνατές εμπειρίες, αφού προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες πλεύσης, μειώνοντας τις αποστάσεις μεταξύ των νησιών του ελληνικού αρχιπελάγους. Η Ρεγγάτα Αιγαίου, ο Διεθνής Αγώνας Κυκλάδων, το Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου, το Κύπελο Κρήτης και Ρόδου ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την αδρεναλίνη. Επιβραβεύουν τους έμπειρους, τους δεξιοτέχνες και τους τολμηρούς από όλο τον κόσμο! Το ξεφάντωμα στα ελληνικά νησιά μετά τη νίκη απλώς… επιβάλλεται.

Δεθείτε… για πάντα
Μαρίνες πλήρως οργανωμένες, λιμάνια και καταφύγια που προστατεύουν από όλους τους ανέμους. Οι επιλογές για δέσιμο όταν ταξιδεύετε στις ελληνικές θάλασσες είναι αμέτρητες και οι κοντινές αποστάσεις μεταξύ των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου σας επιτρέπουν να… αυτοσχεδιάζετε και να αλλάζετε ρότα, ακολουθώντας τη διάθεσή σας.

Κέρκυρα, Λευκάδα, Καλαμάτα, Ζέα, Φλοίσβος, Άλιμος, Βουλιαγμένη. Πόρτο Καρράς και Sani Resort στη Χαλκιδική, Μυτιλήνη, Σάμος, Λέρος. Ρόδος και Κως. Άγιος Νικόλαος στην Κρήτη: Μαρίνες που παρέχουν όλες τις υπηρεσίες, ασφάλεια, πολυτελή καφέ, εστιατόρια, καταστήματα, αλλά και τα αξιοθέατα των πόλεων και των παραδοσιακών οικισμών που τις περιτριγυρίζουν.

Τα ελληνικά νησιά, ένα μωσαϊκό εμπειριών
Τόσο κοντά, τόσα πολλά, τόσο διαφορετικά μεταξύ τους… Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν κυριολεκτικά αμέτρητες εμπειρίες. Ανακαλύψτε απάτητες παραλίες, κρυφούς όρμους, θαλασσοσπηλιές, βραχονησίδες. Επισκεφτείτε γραφικά ψαρολίμανα, ηφαίστεια, θαλάσσια πάρκα, εντυπωσιακά ακρωτήρια, αρχαίες πολιτείες, επιβλητικούς φάρους. Χαρείτε την πλεύση από νησί σε νησί. Γνωρίστε αυτό το μοναδικό περιδέραιο του Αιγαίου, με τους φιλόξενους ανθρώπους, τα χωριά-κοσμήματα, την ποικιλόμορφη φύση, τις αυθεντικές γεύσεις.

 

Μαγικές στιγμές με την αρμύρα του πελάγους
Διακοπές με ιστιοπλοϊκό στην Ελλάδα. Δέστε το σκάφος αρόδο, σε απομονωμένες παραλίες. Χαρείτε τις αποχρώσεις του γαλάζιου, του μπλε, του τιρκουάζ. Συνοδέψτε τα δελφίνια στα παιχνίδια τους και ακολουθήστε προσεκτικά τα ίχνη των καρέτα-καρέτα στην άμμο. Μαγειρέψτε στο σκάφος, ή οργανώστε μπάρμπεκιου σε μια βραχονησίδα. Γιορτάστε στη θάλασσα τον γάμο ή την επέτειό σας μαζί με την παρέα σας.

Δέστε σε μια από τις οργανωμένες μαρίνες του Αιγαίου. Το βράδυ περπατήστε στα λιμάνια και τις Χώρες με τα γραφικά σοκάκια, τα εστιατόρια, τις κομψές boutique και τα μπαράκια. Γευτείτε ολόφρεσκο ψάρι, θαλασσινά και τοπικά κρασιά. Γίνετε ένα με το πολύχρωμο πλήθος των ανθρώπων που διασκεδάζουν μέχρι το πρωί. Μαγικές στιγμές που ευωδιάζουν θάλασσα ελληνική.

 

 

 

 

 Πηγη

Related posts

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν οι αιτήσεις σήμερα για δωρεάν διακοπές

Ναύπλιο: Το στολίδι της Πελοποννήσου

Newsroom

Τραπεζάκια έξω: Γεύσεις και μυρωδιές παλιάς Αθήνας

Newsroom