ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Κοινωνία

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται»

Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται»

Τα μέλη μίλησαν για την απόφαση να επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία, αλλά και άλλα επίκαιρα θέματα, ανάμεσα τους και το ζήτημα των εκτρώσεων. 

Συνήλθε εχθές και σήμερα, 3 και 4 Φεβρουαρίου 2020, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), όπως ήταν λογικό, τοποθετήθηκαν για την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παιδείας να επαναφέρει στα σχολεία τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ως ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επικαίρων εκδηλώσεων, αλλά και για το ζήτημα των εκτρώσεων.

Η ΔΙΣ αποφάσισε να στείλει συγχαρητήριο γράμμα στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ για το θέμα των εκτρώσεων υπενθυμίζουν για πολλοστή φορά την πάγια θέση της Εκκλησίας.

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει τη θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται» τονίζει στην ανακοίνωσή της.

Related posts

Μεταρρυθμίσεις και στην Έκκλησία: Ἱδρύονται Ἀνώτερες Σχολές Κληρικῶν

Οι Τούρκοι επικαλούνται τον Νοστράδαμο και γράφουν ότι θα γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος το 2019!

Newsroom

«Κλείδωσε» η 14η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων – Το απόγευμα ανακοινώνει τις λεπτομέρειες η Κεραμέως