ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Δικτατορία Τσίπρα :Αίσχος και ντροπή πραιτωριανοί του ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν με χημικά τους Έλληνες διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή

Προβοκάτσια : Μια χούφτα κουκουλοφόροι παίζουν θέατρο με την Αστυνομία για να διαλυθεί το συλλαλητήριο

Οι αστυνομικοί πέταξαν χημικά για να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή – Άγνωστοι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στα ΜΑΤ – Άρχισε να βρέχει στην πλατεία Συντάγματος – «Βροχή» και τα χημικά – Ηλικιωμένοι λιποθύμησαν, αναπνευστικά προβλήματα για πολλούς διαδηλωτές και κυρίως μικρά παιδιά

Για αρκετά λεπτά υπήρξαν συγκρούσεις, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν κόκκινες και άσπρες μπογιές στους αστυνομικούς.

Ακολούθησαν νέες συγκρούσεις, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών, διαλύοντας τον λαό που είχε κατακλύσει τον Άγνωστο Στρατιώτη, ακριβώς  έξω από τη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών έκανε η Αστυνομία και στις 15:40, στα πλαϊνά της Βουλής, στο ύψος των λουλουδάδικων.

Δεύτερος γύρος χημικών στις 15:40

Χωρίς κανέναν λόγο ξανά περίπου στις 15:40, η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και δακρυγόνων προς ρους διαδηλωτές, στο σημείο που βρίσκονται τα λουλουδάδικα, έξω από τη Βουλή, ενισχύοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε ήδη, με συνέπεια πολύς κόσμος με παιδιά και ηλικιωμένους να αποχωρήσουν από το σημείο και να απομακρυνθούν από το κτίριο της Βουλής.

Πώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη χρήση χημικών από την ΕΛΑΣ

Από την αστυνομία λένε ότι περίπου 30 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με πέτρες, καδρόνια και μάρμαρα και ότι οι αστυνομικοί που ήταν στα σκαλιά της Βουλής, ενημέρωσαν ιεραρχικά μέσω ασυρμάτου ότι δεν αντέχουν να κρατήσουν τον κόσμο. Τότε έλαβαν οδηγία από τους ανωτέρους τους, να κάνουν χρήση χημικών. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν ότι δέχθηκαν επίθεση και με φωτοβολίδες.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για τη ρίψη χημικών

Αυτόπτες μάρτυρες λένε στο protothema ότι αστυνομικοί, κάποιοι εξ αυτών με πολιτικά, πετούσαν δακρυγόνα στους διαδηλωτές, ακόμη και σε γέροντες.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ πέταξαν δακρυγόνα σε όλες τις πλευρές έξω από το κτίριο της Βουλής, αναγκάζοντας τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν. Ο ρεπόρτερ του protothema.gr Χρήστος Χατζησπύρου μεταδίδει ότι πολλοί διαδηλωτές, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας αλλά και μικρά παιδιά είχαν αναπνευστικά προβλήματα και απομακρύνονταν για να βρουν τρόπο να ξεφύγουν από τη βροχή των χημικών.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/356177328551760/?hc_ref=ARR3oTJT19dquf_QvfJJgP3onHISSKvONQp_b1QzJCwSxlpc1fic5qeOJQu822CFJqU&__xts__[0]=68.ARACqF6-qtFUFBIOUK-Myn8CF8-zTj_T_s-OE8pMTTg6SoaD5RK27HkJjkwKNV8TD75Q43yof2MaonowwNWtYa0lvldYMhJz6ptI8RXpkfzDBOinD9u3Tx2-neqK_MOhMo9z_07rzehAJNkAa2dEk1WBBp8mxOhNSAJFb2B6GXoE0z_Ni9p_tBAocYgSPmlHLNBi2_FPz1odEFf73_zQqqsaRVuJ_W6yRH6yRLXHH8gc2d8oWfxBi-mdZIX2g45GLw_lQ8ZmZio2j7HBgN3Rs3O5-xbnri9s_ju3hNs0Yrq-DmV2xqKIHiRq_z4zIglhfkCeFOkrHqhm3jw1U3WV-QDWvBbyxz8HVKkIDK6lH1sRVhKtGNR-Nhiui4Z1HRSN7Sja37i-x-rqsBd_jucXTS61dkeEfsWYH8XdqUqhnb23tUMUM96aY4IMVn9TkjFF3-iFVgPWIi7H6NEy6jQPYyOyimKGl6hdFRUqi_jwTMYOcWEW5WSBQUX9PgacwWsAWw&__tn__=FC-R

 

Related posts

Οι νέες ταυτότητες θα είναι και κάρτες του πολίτη

Newsroom

Γενική αργία κηρύχθηκε για αύριο, Τρίτη σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς

Newsroom

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή εμπειρογνωμόνων μετά τα τοπικά lockdown

Newsroom