ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΡοή Ειδήσεων

Σοκαριστική Δήλωση Θ.Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ εκ των ενόντων, χωρίς προδιαγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκαριστική Δήλωση Θ.Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ εκ των ενόντων, χωρίς προδιαγραφές (ΒΙΝΤΕΟ)

Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και η πανδημία καλπάζει, προκαλώντας ανησυχία, στο μικροσκόπιο μπαίνει η κατάσταση του συστήματος υγείας και συγκεκριμένα των νοσοκομείων, αφού ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται καθημερινά.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος ομολόγησε ότι δημιουργήθηκαν στα νοσοκομεία εκ των ενόντων κλίνες που ονομάστηκαν ΜΕΘ ενώ δεν πληρούσαν τις πραγματικές προδιαγραφές και γι’ αυτό τον λόγο αυξήθηκαν οι θάνατοι! Ναι, είπε κάτι τέτοιο και ακόμη δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας για να ερευνήσει το τί ισχύει. 

Σε αυτό το πλαίσιο, προκαλεί προβληματισμό η παραδοχή του καθηγητή πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN, ότι στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας είχαν δημιουργηθεί κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο «Λαϊκό»

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική COVID του νοσοκομείου δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο», είπε και συνέχισε:

«Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα. (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Σύνοδος Κορυφής – Μήνυμα Μητσοτάκη σε Μέρκελ: «Pacta sunt servanda – Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται»

Α. Μητρόπουλος: Η Απόφαση Του Στε για τα Εμβόλια δεν είναι για πανηγυρισμούς

Newsroom

Δένδιας: Ανάγκη πιστής εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Newsroom