ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Επικαιρότητα

Δημήτρης Αβραμόπουλος: 60.000 η αμοιβή του για 1 χρόνο από την αμαρτωλή ΜΚΟ του Παντσέρι

Δημήτρης Αβραμόπουλος: 60.000 η αμοιβή του για 1 χρόνο από την αμαρτωλή ΜΚΟ του Παντσέρι – Τι  απάντησε για την συμμετοχή του 

 

Το ποσό δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα αναφέρει ο πρώην Επίτροπος σε δήλωσή του – «Τιμητική η συμμετοχή»

 

Ποσό 60.000 ευρώ για τη συμμετοχή του για ένα χρόνο στην αμαρτωλή ΜΚΟ του Παντσέρι έλαβε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η αποζημίωση ήταν για ένα χρόνο, από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με το ποσό των 5.000 ευρώ μηνιαίως, το οποίο δηλώθηκε και φορολογήθηκε στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ελληνικό νόμο. (τελικό ποσό:3.750€)», αναφέρει ο πρώην Επίτροπος.

Όσον αφορά στη συμμετοχή του στην ΜΚΟ, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει ότι ήταν τιμητική και δεν είχε εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες.

«Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική», αναφέρει ο πρώην Επίτροπος και σημειώνει ότι «για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της ευρωπαΐκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρό Von der Leyen».

 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει ότι αντίστοιχη θετική γνωμοδότηση για τη συμμετοχή του στην τιμητική επιτροπή της Οργάνωσης, «δόθηκε από την ανεξάρτητη επιτροπή ηθικής (Independent Ethical Committee) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις 10 Δεκεμβρίου 2020».

Όπως υποστηρίζει μετά από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο  του 2022, επειδή η δραστηριότητα του Οργανισμού είχε ατονήσει, «ζήτησα και σταμάτησε η αποζημίωση. Από τον Μάρτιο και μετά, η συμμετοχή μου είχε ουσιαστικά τελειώσει».

Ο πρώην Επίτροπος αναφέρει, επίσης, στη δήλωσή του ότι: «Μόλις δε πληροφορήθηκα τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες, υπέβαλα αμέσως και αμετάκλητα την παραίτησή μου και ζήτησα να αφαιρεθεί το όνομα μου από το website, από κοινού με τις άλλες προσωπικότητες που μετείχαν στην επιτροπή».

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Related posts

Υψηλές θερμοκρασίες με 40°C προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα μέχρι και το Δεκαπενταύγουστο

Newsroom

Μοιράζει ψίχουλα η Κυβέρνηση μπροστά στην οικονομική καταιγίδα: Δίνει «κουπόνι» 13 ευρώ για την ακρίβεια

Newsroom

Η Νεκταρία Καραντζή ανοίγει το διασημότερο φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής της Ρουμανίας