ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Δήμος Γλυφάδας: Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της

Δήμος Γλυφάδας: Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της

Στην πιο δύσκολη ενεργειακά χρονιά, με τον χειμώνα να είναι μπροστά μας, ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου ανάβει τα τζάκια στα σπίτια της πόλης και δίνει μια μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της!

“Συνεχίζεται η δωρεάν διανομή ξυλείας σε δημότες και κατοίκους της Γλυφάδας”, τονίζει ο Δήμαρχος. Και εξηγεί: “Ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος, για όλη την Ευρώπη και φυσικά και για την Ελλάδα.

Εμείς, στη Γλυφάδα μας, κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να στηρίξουμε τους πολίτες στην κρίσιμη αυτή συγκυρία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, συγκεντρώνουμε τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύουμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας (είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας).

Στη συνέχεια τα τεμαχίζουμε με ευθύνη του Δήμου μας και τα διανέμουμε δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Διευκρινίζουμε ότι διανέμουμε ακόμα σε όσους έχουν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και που λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν έχουμε καλύψει ακόμα πλήρως.

Έχει επίσης ξεκινήσει η δεύτερη φάση αιτήσεων. Οι αιτήσεις αυτές θα αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι δικαιούχοι της πρώτης φάσης”.

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα και στη συνέχεια ο Δήμος μαζί του (με SMS) για να παραλάβει όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου. Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνονται όλους τους επόμενους μήνες, από όλα τα κλαδέματα που γίνονται τακτικά σε όλη τη Γλυφάδα.

“Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης, και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο μας που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια – στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα”.

Τον συντονισμό έχει η Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Άννυ Καυκά, η οποία βρίσκεται συνεχώς στον τόπο διανομής, μαζί με όλους τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία” προσθέτει ο κ. Παπανικολάου

Related posts

5 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – Αφιερωμένη στους Πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Newsroom

ΠΟΥ: Η πανδημία μπορούσε να αποφευχθεί τον Φεβρουάριο του 2020

Newsroom

Αιφνιδιαστική κατάρρευση πολυκατοικίας στο Μαϊάμι: Φόβοι για εκατόμβη νεκρών