ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

Δημοσκόπηση: Μειώθηκε κατά 3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Το 60% θεωρεί μη επαρκή τα οικονομικά μέτρα

Δημοσκόπηση: Μειώθηκε κατά 3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Το 60% θεωρεί μη επαρκή τα οικονομικά μέτρα

 

Διψήφιο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου του Open που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 10 Μαΐου σε 1.000 άτομα.

 

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της ΝΔ στα έγκυρα φτάνει το 40%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 22,6% του Κινήματος Αλλαγής στο 5,9%, του ΚΚΕ στο 5,5%, της Ελληνικής Λύσης στο 3,8% και του ΜέΡΑ 25 στο 2,2%. Στην πρόθεση ψήφου, η μέτρηση της Alco διαμορφώνεται ως εξής: ΝΔ 37,1% ΣΥΡΙΖΑ 21%, ΚΙΝΑΛ 5,5%, ΚΚΕ 5,1%, Ελληνική Λύση 3,1% και ΜέΡΑ 25 στο 2,0%.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνονται οι χειρισμοί της κυβέρνησης το 84% τους έκρινε επιτυχημένους, με το 15% να τους θεωρεί λίγο ή καθόλου επιτυχημένους. Για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Η άποψη για τα μέτρα ενίσχυσης

Όσο για τον ρυθμό άρσης των μέτρων το 60% πιστεύει ότι είναι αυτός που πρέπει, το 24% ότι η άρση έγινε πιο γρήγορα και 10% θεωρεί πως η άρση των μέτρων έγινε πιο αργά.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Η ικανοποίηση για Μητσοτάκη, Χαρδαλιά και Τσιόδρα

Για τις επιδόσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κρίση του κορονοϊού, το 75% είναι ικανοποιημένο από τον πρωθυπουργό έναντι 19%. Η ικανοποίηση για τον Βασίλη Κικίλια φτάνει στο 67% και για τον Νίκο Χαρδαλιά στο 64%. Όσο για την καθημερινή ενημέρωση του κ. Τσιόδρα, το 79% τη θεωρεί επαρκή και το 13% μη επαρκή.

Αρνητικά είναι τα ποσοστά για τον Αλέξη Τσίπρα καθώς το 42% απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο.

Για τις εκλογές

Όσον αφορά στις εκλογές το 87% υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να γίνουν, 4% λέει «ναι» και το 9% δεν ξέρω/δεν απαντώ. Στο ερώτημα αν πιστεύουν ότι θα οδηγηθούμε στις κάλπες το 67% των πολιτών δηλώνει «όχι», το 16% «ναι» και 17% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

 

ΒΙΝΤΕΟ   Η μεγάλη δημοσκόπηση του OPEN

Related posts

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μαξίμου – Μητσοτάκη, Τσιόδρα, Κικίλια, Χαρδαλιά για τα μέτρα στην Αττική

Newsroom

O Ζελένσκι απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να τον φυγαδέψουν – «Θέλω πολεμοφόδια, όχι μεταφορικό»

Μπαράζ παραβιάσεων από 22 οπλισμένα τουρκικά μαχητικά – Εμπλοκές πάνω από ελληνικά νησιά

Newsroom