Κοινοποιείστε το άρθρο

Δημοσκόπηση: «Ναι» στους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό λέει το 75% των πολιτών

Γκάλοπ της Pulse για τον Σκάι: Θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – Το 63% πιστεύει ότι η άρση των μέτρων έγινε στο σωστό χρόνο – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 51% έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα

Διάθεση χαλάρωσης και αποκλιμάκωσης της ανησυχίας για τον κορωνοϊό δείχνει η δημοσκόπηση της PULSE που παρουσίασε απόψε ο ΣΚΑΙ καθώς από το 78% στην προηγούμενη μέτρηση πλέον για την νόσο του κορωνοϊού ανησυχεί το 63% των πολιτών.

 

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας το 63% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Παράλληλα, αυξάνει η ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της της κρίσης του κορωνοϊού καθώς το 66% πιστεύει πλέον ότι η οικονομική κατάσταση θα είναι πιο δυσχερής τους επόμενους μήνες.

Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Σε ότι αφορά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 63% θεωρεί ότι η χαλάρωση των μέτρων έγινε την κατάλληλη στιγμή ενώ ένα ποσοστό 15% θεωρεί ότι έπρεπε να γίνουν νωρίτερα. Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης ότι μόνο το 44% δηλώνει ότι θα εφαρμόσει πολύ ή αρκετά τα μέτρα και 34% δηλώνει ότι θα τα εφαρμόσει μέτρια ενώ ένα ποσοστό 17% δηλώνει ότι δεν θα τα εφαρμόσει!

Ποιοι θα εφαρμόσουν τα μέτρα

Στις ηλικίες 17 με 29 ετών, το 39% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 25% εκτιμά μέτρια, το 32% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 4% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 30 έως 44 ετών, το 38% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 38% εκτιμά μέτρια, το 16% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 8% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 45 με 59 ετών, το 47% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 34% εκτιμά μέτρια, το 14% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στις ηλικίες 60 χρόνων και άνω, το 51% εκτιμά ότι οι περισσότεροι συμπολίτες μας θα εφαρμόζουν τις νέες οδηγίες, το 35% εκτιμά μέτρια, το 9% λίγο, ελάχιστα έως καθόλου. 5% δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης – Η πρόθεση ψήφου

Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Στους πολιτικούς δείκτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%)

Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε εδώ ολόκληρη   ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο