Κοινοποιείστε το άρθρο

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ευρύ προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με μια διαφορά που φτάνει στο 9% στην πρόθεση ψήφου και ανεβαίνει στις 10 ποσοστιαίες μονάδες με αναγωγή, όπως αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση, δείχνει πεντακομματική Βουλή, ενώ οι πολίτες απαντούν ότι κριτήρια για την ψήφο τους θα είναι η οικονομία (ανάπτυξη και φόροι) και η Συμφωνία των Πρεσπών. Ιδίως στη Β. Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) το κριτήριο για το μακεδονικό είναι το πρώτο

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής με 7% (6,5%), το οποίο ξαναμπαίνει δυναμικά στην «κούρσα» για την τρίτη θέση. Η Χρυσή Αυγή είναι πεσμένη, καθώς λαμβάνει 7%, έναντι 7,5% της προηγούμενης μέτρησης και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% , η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%). Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται στο 16,5% έναντι 17% στην προηγούμενη μέτρηση.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων το προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει και αγγίζει τις 10 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα η ΝΔ λαμβάνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 7,5% όσο και η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 2,3%, η Ένωση Κεντρώων 2%, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%. Στο 11% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Συσπειρώσεις

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αγγίζοντας το 53% (αν και ανεβασμένη από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ η συσπείρωση των ψηφοφόρων της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Παράσταση νίκης

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το 61% εκτιμά πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικρατήσει στις εκλογές, έναντι ενός 23% που θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει, μια διαφορά 38%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 25%. «Κανένας από τους δύο», απαντά το 33%.

 

Κριτήριο ψήφου

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο