ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ειδήσεις

Διόδια: Αυξήσεις φωτιά που αγγίζουν μέχρι και το 14% ανακοίνωσαν οι παραχωρησιούχοι για το 2023

Διόδια: Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή περί σταθερών τιμών – Αυξήσεις φωτιά που αγγίζουν μέχρι και το 14% ανακοίνωσαν οι παραχωρησιούχοι για το 2023

 

Παραμένει, ωστόσο να φανεί το πότε θα ισχύσουν αυτές οι τιμές, για τις οποίες αναμένονται περαιτέρω ανακοινώσεις από τους διαχειριστές των αυτοκινητόδρομων εντός της νέας χρονιάς.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πηγές της αγοράς φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις του Υπουργείου με τους παραχωρησιούχους, που πραγματοποιούταν όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν σε κάποιο βαθμό το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι αυξήσεις δεν αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τουλάχιστον για το Α’ Εξάμηνο του 2023.

Σημειώνεται, ότι οι αυξήσεις αυτές αφορούν όλες τις παραχωρήσεις πλην της Αττικής Οδού, η οποία δημοπρατείται αυτή την περίοδο από το ΤΑΙΠΕΔ. Οι κύριοι μέτοχοι των έξι αυτών παραχωρήσεων (Ολυμπία Οδός, Κεντρική Οδός, Νέα Οδός, Γέφυρα Ρίο-Αντίρριο, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Μορέας) είναι η γαλλική Vinci, η γερμανική Hochtief, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Ελλάκτωρ, ο ΑΒΑΞ και η Intrakat.

 

 

Related posts

Η Επιτροπή Πισσαρίδη εισηγείται ριζικές αλλαγές σε συντάξεις, επιδόματα και μισθούς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας…

Newsroom

Έφυγε από την ζωή ο Κάρολος Παπούλιας σε ηλικία 92

Νοσοκομείο Αγρινίου: Παραιτήθηκε η διευθύντρια ΜΕΘ – Με «λουκέτο» απειλείται η Μονάδα