Κοινοποιείστε το άρθρο

Δοκιμάζουμε το ανανεωμένο Hyundai Kona με 120 ίππους

Το Hyundai Kona ανανεώθηκε και επανέρχεται στην κατηγορία των μικρών SUV συνδυάζοντας κορυφαία τεχνολογία και άκρως ανταγωνιστική τιμή. Στην προκειμένη περίπτωση διαθέτει τρικύλινδρο μοτέρ 120 ίππων, ήπια υβριδικό σύστημα και το «έξυπνο» κιβώτιο iMT.

 

Το Hyundai Kona έκανε δυναμική εμφάνιση στην κατηγορία των μικρών SUV και αποτελεί πλέον ένα σημαντικό μοντέλο στη γκάμα της Κορεάτικης εταιρείας. Σε μία περίοδο, λοιπόν, που τα μοντέλα της Hyundai ανανεώνονται, το Kona δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αλλαγές υπάρχουν στην εξωτερική σχεδίαση, στο εσωτερικό, αλλά και σε επίπεδο τεχνολογίας, ενώ στα χέρια μας βρέθηκε η έκδοση με τον γνωστό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 120 ίππων.

 

Κοιτώντας κανείς την ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση του Hyundai Kona, θα διαπιστώσει ότι το εμπρόσθιο μέρος έχει αλλαχθεί πλήρως λόγω της τοποθέτησης νέου προφυλακτήρα. Τα φωτιστικά σώματα παραμένουν «διαιρούμενα», με τα ημέρας να είναι λεπτά και τα κάτω πιο τετραγωνοποιημένα.

Παρόμοια αλλαγή έχουμε και στο πίσω μέρος, όπου και πάλι έχει γίνει αντικατάσταση του προφυλακτήρα και της σχεδίασης των κάτω φωτιστικών σωμάτων. Κατά τα άλλα, το ανανεωμένο SUV της Hyundai διατηρεί τα «crossover» χαρακτηριστικά του, με τις πλαστικές επιφάνειες στο κάτω μέρος του αμαξώματος και τις ράγες οροφής στο επάνω μέρος.

Εσωτερικό: Πιο προηγμένο τεχνολογικά

Διακριτικές αλλαγές εντοπίζονται και στο εσωτερικό του ανανεωμένου μοντέλου, ενώ συνολική αναβάθμιση έχει γίνει σε επίπεδο εξοπλισμού. Η πρώτη διαφοροποίηση εντοπίζεται πίσω από το τριάκτινο τιμόνι και πρόκειται για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων μεγέθους 10,25 ιντσών που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, στην κεντρική κονσόλα έχουμε οθόνη αφής για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των επιβατών μεγέθους από 8 έως 10,25 ίντσες, ανάλογα με την εκάστοτε έκδοση. Η ποιότητα των υλικών παραμένει στα ίδια επίπεδα, με το σύνολο των επιφανειών να φέρουν σκληρά πλαστικά, η συναρμογή των οποίων δείχνει ποιοτική εξασφαλίζοντας την απουσία μελλοντικών τριγμών. Όσον αφορά στους χώρους, το ανανεωμένο Hyundai Kona παραμένει στα ίδια επίπεδα, με αποτέλεσμα να καλύπτει άνετα τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας. Σχετικά με τον χώρο αποσκευών, υπάρχει μία μικρή αύξηση με τον όγκο να φτάνει πλέον στα 374 λτ.

Κινητήρας: Με επιδόσεις που επαρκούν

Κάτω από το καπό του αυτοκινήτου της δοκιμής συναντήσαμε ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μοτέρ της εταιρείας. Πρόκειται για τον T-GDi, έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 998 κ.εκ., ο οποίος είναι υπερτροφοδοτούμενος και συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα 48V. Έτσι, η ισχύς του αγγίζει τους 120 ίππους και η ροπή φτάνει τα 172 Nm.

Η κίνηση περνά ασφαλώς στον εμπρός άξονα μέσω του χειροκίνητου iMT έξι σχέσεων, το οποίο δίνει στον κινητήρα τη δυνατότητα να απενεργοποιείται πλήρως εν κινήσει όταν το φορτίο είναι μηδενικό. Πρόκειται για το λεγόμενο «coasting mode» που δημιουργεί συνθήκες ρολαρίσματος. Η συγκεκριμένη τεχνολογία λειτουργεί ευεργετικά για την κατανάλωση, η οποία κυμαίνεται στα 7 λτ./100 χλμ. σε μεικτές συνθήκες οδήγησης (5,8 λτ./100 χλμ. η εργοστασιακή κατανάλωση κατά WLTP).

Τέλος, ικανοποιητικές είναι και οι επιδόσεις που προσφέρει ο συγκεκριμένος κινητήρας, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 11,9 δλ. και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.

 

Στον δρόμο: Ικανοποιητικό εντός και εκτός δρόμου

 

Το Hyundai Kona καταφέρνει και στην ανανεωμένη του έκδοση να κινείται αξιοπρεπώς σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Οι συμπαγείς διαστάσεις του το καθιστούν ξεκούραστο στο αστικό περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα κινείται υποδειγματικά και στον αυτοκινητόδρομο, με τον αεροδυναμικό του σχεδιασμό (Cd 0.33) να έχει ως αποτέλεσμα την απουσία αεροδυναμικών θορύβων. Όταν ο ρυθμός οδήγησης αυξηθεί το τιμόνι γίνεται σχετικά «ασαφές», ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τα φρένα και το σύστημα ανάρτησης που λειτουργούν υποδειγματικά. Τέλος, η απόσταση των 170 χλστ. από το έδαφος καθιστά μη απαγορευτικές τις «off road» διαδρομές, ενώ τα τρία προγράμματα οδήγησης (ECO, Normal και Sport) είναι εκεί για να διαμορφώσουν την απόκριση του κινητήρα και όχι μόνο.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο