Κοινοποιείστε το άρθρο

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Honda e με 154 ίππους

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το παρελθόν με το μέλλον, αυτό είναι σίγουρα το ηλεκτρικό Honda e. «Vintage» σχεδίαση, high-tech εσωτερικό και 154 ίπποι δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

 

Από την πρώτη φορά που είδαμε το αμιγώς ηλεκτρικό Honda e, ήμασταν βέβαιοι ότι θα τραβά όλα τα βλέμματα στο πέρασμά του και στη διάρκεια της δοκιμής του επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να δημιουργήσουν το απόλυτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, με σχεδιαστικά στοιχεία που έρχονται από το παρελθόν και τεχνολογία που εντυπωσιάζει τους πάντες. Η πρώτη μας επαφή μαζί του έγινε στην ισχυρή έκδοση των 154 ίππων, γνωστή και ως «Advance».

Εξωτερικά, το Honda e μοιάζει να έρχεται από το μέλλον, με τα στρογγυλά LED φωτιστικά σώματα να είναι ιδιαίτερα φουτουριστικά. Το αμάξωμα μήκους 3.894 χλστ. διακρίνεται για τον minimal σχεδιασμό του, ενώ υπάρχει μία σειρά από στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει. Επάνω στο καπό βρίσκεται η υποδοχή φόρτισης, η οποία αποκαλύπτεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Παρόμοια φιλοσοφία ακολουθείται και στην περίπτωση των «pop-out» χειρολαβών, οι οποίες είναι κρυφές. Βέβαια, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο δεν είναι άλλο από την πλήρη απουσία των καθρεφτών, με τις κάμερες να έχουν πάρει πλέον τη θέση τους.

Εσωτερικό: Πιο high-tech από ποτέ

Αν η εξωτερική σχεδίαση είναι εντυπωσιακή, τότε για την καμπίνα θα μπορούσαμε να πούμε πως μερικά λεπτά στο εσωτερικό του νέου Honda e είναι πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Από τη μία του πλευρά ως την άλλη, το ιαπωνικό μοντέλο φέρει συνολικά πέντε οθόνες, με αυτές που βρίσκονται στις άκρες να απεικονίζουν την εικόνα από τις εξωτερικές κάμερες και να λειτουργούν ως καθρέφτες.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτελείται όχι από μία, αλλά από δύο οθόνες μεγέθους 12,3 ιντσών η κάθε μία. Εννοείται ότι η πέμπτη οθόνη του ταμπλό δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 8,8 ιντσών. Στην έκδοση «Advance» της δοκιμής υπάρχει μία επιπλέον οθόνη, η οποία λειτουργεί σαν εσωτερικός καθρέφτης, βέβαια με το πάτημα ενός διακόπτης μετατρέπεται σε έναν τυπικό καθρέφτη. Όσον αφορά στην ποιότητα του εσωτερικού, το σύνολο των υλικών είναι προσεγμένα και η κεντρική κονσόλα αποτελείται κυρίως από ξύλο. Οι χώροι είναι επαρκείς δεδομένου ότι πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης και μοναδικό «ψεγάδι» αποτελεί ο χώρος αποσκευών, ο οποίος με τα καθίσματα σε όρθια θέση διαμορφώνεται στα μόλις 171 λίτρα.

Στον δρόμο: Ο «βασιλιάς» της πόλης

Το «έξυπνο» ηλεκτρικό της Honda κατασκευάστηκε με έναν στόχο, να μετατρέψει τις αστικές μετακινήσεις σε μία πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Πέρα από τον high-tech, ψηφιακό χαρακτήρα του, καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις και σε οδηγικό επίπεδο. Η άριστη ορατότητα που παρέχει στον οδηγό, σε συνδυασμό με τον κύκλο στροφής μόλις 9,2 μέτρων μετατρέπει το Honda e σε ένα ευέλικτο αυτοκίνητο που είναι «κομμένο και ραμμένο» για να καλύψει τις αστικές ανάγκες. Το ελαφρύ τιμόνι δεν υστερεί σε αίσθηση και η ανάρτηση «φιλτράρει» υποδειγματικά τις ανωμαλίες, ωστόσο καθώς αυξάνεται η ταχύτητα γίνονται αισθητοί κάποιοι αεροδυναμικοί θόρυβοι. Τέλος, με τη χρήση του «Single Pedal Control», οι καθημερινές μετακινήσεις γίνονται ακόμα πιο εύκολες αφού ο οδηγός μπορεί να ακινητοποιεί το Honda e, αλλά και να επωφελείται από τη μέγιστη ανάκτηση, αφήνοντας απλά το γκάζι

Η τιμή του Honda e ξεκινά από τα 35.740 ευρώ, σύμφωνα με τον επίσημο τιμοκατάλογο της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ωστόσο , με την αξιοποίηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», η τιμή μειώνεται στα 29.935 ευρώ. Στην περίπτωση της ισχυρότερης έκδοσης με τους 154 ίππους, το κόστος απόκτησης αυξάνεται στα 38.740 ευρώ (περίπου 34.000 ευρώ με την επιδότηση).

Συμπέρασμα
«Vintage» και high-tech ταυτόχρονα; Η Honda κατάφερε να «παντρέψει» τα δύο αυτά στοιχεία και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Σίγουρα θα θέλαμε μεγαλύτερη αυτονομία, αλλά το ηλεκτρικό Honda e προορίζεται κυρίως για αστικές μετακινήσεις και σε αυτό το περιβάλλον δεν έχει αντίπαλο.

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο