ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Υγεία

Πρωτοβουλία γιατρών: Δωρεάν χειρουργείο σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού που έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία τους

Πρωτοβουλία γιατρών: Δωρεάν χειρουργείο σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού που έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία τους

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA και τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, γυναικολόγος – χειρουργός μαστού, και επίκουρη καθηγήτρια της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, αναφορικά με την πρωτοβουλία της να χειρουργήσει δωρεάν γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έχουν αναβληθεί τα χειρουργεία τους.

 «Άκουσα για την αναβολή των τακτικών χειρουργείων στα κρατικά νοσοκομεία, συζητήσαμε με τους συνεργάτες μου για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.Σκέφτηκα μήπως χειρουργήσουμε κάποιες γυναίκες δωρεάν.

Ανταποκρίθηκε συνάδελφός μου και θα χειρουργήσουμε 10 γυναίκες δωρεάν. Δωρεάν εστία από εμάς, δωρεάν θα πρέπει να είναι και από τις κλινικές, όπου θα τις χειρουργήσουμε», είπε η κ. Ιωαννίδου. 

«Ήδη έχουμε θετική απάντηση από ιδιωτική κλινική, και περιμένουμε και άλλες απαντήσεις.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα ζητηθεί από τις κυρίες που θα χειρουργηθούν και βεβαίωση ότι έχει αναβληθεί το χειρουργείο τους.

Μπορούν οι κυρίες να μας βρουν στο 210-7771246.

Υπάρχει μαία που απαντάει στο τηλέφωνο», συνέχισε η ίδια. «Υπάρχουν κυρίες που έχουν πάει πίσω τα χειρουργεία τους. Και πήρα και μηνύματα για γυναίκες που έχουν κάνει ανάπλαση του μαστού, έχουν το προσωρινό ένθεμα, και δεν μπορούν να το βγάλουν και να βάλουν το κανονικό. Και αυτό δημιουργεί άλλα προβλήματα. Ο καρκίνος δεν μπορεί να περιμένει, για αυτό και είπαμε σε ανακοίνωσή μας να μην αμελούν οι γυναίκες τους μαστούς τους λόγω κορωνοϊού.» 

Related posts

Ανεύρυσμα της αορτής: Ο σιωπηλός εχθρός που απειλεί τη ζωή του ανθρώπου 

Newsroom

Σκόρδο: Tο μυρωδικό που επιβεβαιώνει μετά από πολλές έρευνες ότι σκοτώνει τα πιο ανθεκτικά μικρόβια

Πως να ρίξετε τον πυρετό χωρίς φάρμακα

Newsroom