ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΑμεΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Έκτακτο επίδομα για ΑμεΑ, υγειονομικούς, συνταξιούχους

Δώρο Χριστουγέννων: Έκτακτο επίδομα για ΑμεΑ, υγειονομικούς, συνταξιούχους

Τριπλό δώρο Χριστουγέννων ανακοίνωσε στη Βουλή τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο «χριστουγεννιάτικος μποναμάς» θα διανεμηθεί σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Τα ποσά του έκτακτου χριστουγεννιάτικου μποναμά που θα δοθούν μέσα στον Δεκέμβριο διαφοροποιούνται ανάλογα με την ομάδα των δικαιούχων. Το συνολικό κόστος του τριπλού Δώρου ανέρχεται σε 338,5 εκατ. Ευρώ.

Θα δοθεί επίδομα ίσο προς το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου στους υγειονομικούς των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ.

Αναμένεται το βοήθημα να λάβουν περί τους 100.000 υγειονομικούς με κόστος περί τα 90 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα:

  • Νοσηλευτής σε δημόσιο νοσοκομείο με μισθό 1.000 ευρώ. Θα λάβει εντός του Δεκεμβρίου έκτακτο βοήθημα 500 ευρώ. Μαζί με το μισθό του θα λάβει συνολικά 1.500 ευρώ
  • Ιατρός σε δημόσιο νοσοκομείο με μισθό 2.000 ευρώ. Θα λάβει εντός του Δεκεμβρίου έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ. Μαζί με το μισθό του θα λάβει συνολικά 3.000 ευρώ.

2. Χαμηλοσυνταξιούχοι

800.000 ευάλωτοι συνταξιούχοι θα ενισχυθούν με έκτακτο εφάπαξ βοήθημα τον Δεκέμβριο ύψους 250 ευρώ + 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους. Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι

 

Συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

 

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Ποσά

 

Ύψος ενίσχυσης: 250 ευρώ συν 50 ευρώ για τα εξαρτώμενα μέλη.

 

Για παράδειγμα:

  • Χαμηλοσυνταξιούχος που λαμβάνει 550 ευρώ σύνταξη. Θα λάβει έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ και συνολικά τον Δεκέμβριο 800 ευρώ.

 

3. ΑΜΕΑ

 

173.000 άτομα με αναπηρία θα ενισχυθούν με έκτακτο εφάπαξ βοήθημα τον Δεκέμβριο ύψους 250 ευρώ + 50 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας τους.

 

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν  επίδομα ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ.

 

Το ύψος της ενίσχυσης θα ανέλθει σε 250 ευρώ για περίπου 173.000 δικαιούχους.

 

Η ενίσχυση θα καταβληθεί τέλη Δεκεμβρίου.

 

Το κόστος ανέρχεται σε 43,5 εκατ. ευρώ.

Related posts

ΑΜΕΑ:Kαι η σκλήρυνση κατά πλάκας στη λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις

Αυτό είναι ο νόμος που επιτρέπει τα Αμεα να απασχολούνται εργασιακά και συγχρόνως να παίρνουν κάποιο επίδομα

Άμεσες τροποποιήσεις για τα άτομα με αναπηρία στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού