ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Συνεντεύξεις

Δρ. Δασκαλάκης για καρκίνο μαστού: Στο “Έλενας Βενιζέλου παρέχουμε δωρεάν εξετάσεις υψηλότατου επιπέδου (βίντεο)

Δρ. Δασκαλάκης ειδικός Χειρούργος Μαστού: Στο Νοσοκομείο “Έλενας Βενιζέλου παρέχουμε υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες και είναι όλες δωρεάν (βίντεο)

 

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, στις 21:00 ο Δημοσιογράφος Κυριάκος Τσικορδάνος φιλοξένησε  στο πάνελ των Διαδικτυακών Προσεγγίσεων τον Διευθυντή του ΕΣΥ και  Επιστημονικά  Υπεύθυνου  της Διατομεακής Μονάδας  Μαστού  του Γ.Ν.Μ. &Έλενα Βενιζέλου &, Δρ. Παναγιώτη  Ε.  Δασκαλάκη. Μαζί τους ήτανε  η  κ. Αναστασία Σαραντίδου CEO της  3D Breast Prefixes  και o  κ. Μιχάλης Νικολιδάκης, Ειδικευόμενος  Γυναικολόγος  στο Αντικαρκινικό νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

 

Σύμφωνα  στατιστικές μελέτες ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος του γυναικείου πληθυσμού στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Στη χώρα μας έχουμε περισσότερες από 7.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου μαστού κάθε χρόνο και αποτελεί συνολικά τη δεύτερη αιτία θανάτου των γυναικών από κακοήθες νεόπλασμα και την πρώτη αιτία θανάτου για τις γυναίκες μεταξύ 45 και 60 ετών.

 

Επιστημονικές μελέτες λένε αλλά και ειδικοί ότι όσο πιο  νωρίτερα διαγνωστεί ένας καρκίνος του μαστού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα επιτυχούς θεραπείας.

 

Μια τέτοιου είδους  συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και  με κεντρικό μήνυμα «Ενημερώσου έγκαιρα και προφυλάξου», κάναμε με το  ο Δρ. Παναγιώτης Δασκαλάκης, όπου μας μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τον καρκίνο του μαστού, ενώ μας ξεδιάλυνε τους μύθους και συγχρόνως μας  φώτισε πολλά αναπάντητα ερωτήματα .

Παράλληλα, ο ειδικευόμενος γυναικολόγος Μιχάλης Νικολιδάκης, μας  μίλησε για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους και μας εξήγησε κατά πόσο αλληλοεπηρεάζονται ή αλληλοσυνδέονται, μεταξύ τους,  ενώ η Αναστασία Σαραντίδου, μας μίλησε για το πώς βίωσε αλλά και πως κατάφερε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και να φτάσει σε κατάσταση ιάσεις από το καρκίνο του μαστού ενώ συγχρόνως μας  παρουσίασε και το 3D Breast Prefixes, το ειδικό επίθεμα για γυναίκες που έχουν προχωρήσει σε μαστεκτομή.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την  συζήτηση εφ’ όλης της ύλης

 

 

Related posts

Συνέντευξη Λόλα Γιαννοπούλου στo greekaffair : “Η τέχνη δεν είναι απλά ένα χόμπι”

Συνέντευξη με την Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου: «Δεν είναι η αναπηρία που δημιουργεί προβλήματα αλλά…»

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της «HelpHellas» Γιώργο Γαμπιεράκη στο greekaffair.news (βίντεο)