ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Επικαιρότητα

Εύσημα Ιερώνυμου στον Β.Τσιάρτα για το ν/σ περί αλλαγής φύλου στα 15: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι»

Εύσημα Ιερώνυμου στον Β.Τσιάρτα για το ν/σ περί αλλαγής φύλου στα 15: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι»

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε πως συμφωνεί με τις δηλώσεις του Βασίλη Τσιάρτα κα δεν θα ήθελε τα παιδιά να υποστούν αυτό το μαρτύριο της αλλαγής φύλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αναφορά και σε όσα έγραψε πρόσφατα ο Βασίλης Τσιάρτας στο Facebook, εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών: «Μου άρεσε αυτό που είπε αυτό το παλικάρι, ο αθλητής. Εγώ όμως δεν το λέω ευχή, δεν θα θέλαμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο, γιατί και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή. Ποιος ξέρει τι θα μας πουν όταν θα μεγαλώσουν».

Τι είχε γράψει ο Β.Τσιάρτας στο facebook«Εύχομαι οι πρώτες αλλαγές φύλου να γίνουν στα παιδιά αυτών που ψήφισαν αυτό το αίσχος. Να δω με τι καμάρι θα κυκλοφορήσουν. Υ. Γ Νομιμοποιήστε κ τους παιδόφιλους να ολοκληρώσετε τα εγκλήματα» είχε πει αρχικά ο Τσιάρτας.
«Κάθε άνθρωπος αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Η Εκκλησία έχει σταθερή θέση σε αυτά τα θέματα. Λυπάμαι, γιατί είναι τόσα τα προβλήματα, της πείνας και της δυστυχίας, και εμείς ασχολούμαστε με τέτοια πράγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Υπογράμμισε ακόμη «πως η Εκκλησία έχει τη θέση της και δεν μπορούμε τη διδασκαλία του Χριστού να την κάνουμε όπως θέλει ο καθένας. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να υποστούν αυτό το μαρτύριο. Και αυτά έχουν δικαιώματα στη ζωή». Μάλιστα,
Από πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο, ρωτήθηκε αν συνομίλησε μαζί του για το επίμαχο νομοσχέδιο που αφορά στην ταυτότητα φύλου.
Και απάντησε: «Καθόλου. Δεν είναι της αρμοδιότητάς μου. Έχουμε τόσο πολλά άλλα να κάνουμε εμείς στην εξωτερική πολιτική».

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκο Κοτζιάς, εξερχόμενος από τη συνάντηση, δήλωσε πως η Διάσκεψη αφορά την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ασφαλώς, τόνισε, «ο αρχιεπίσκοπος είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας στη μάχη γι’ αυτά τα δικαιώματα, στις συνεννοήσεις που έχουμε να κάνουμε με τις άλλες Εκκλησίες και στην ευχή που έχουμε δώσει και οι δύο να έρθουν όλοι οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών και των ορθόδοξων, αλλά και των άλλων Εκκλησιών, και μουφτήδες και ραβίνοι, και από την Καθολική Εκκλησία».
Η επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Συνοδικό Μέγαρο  ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, έγινε με αφορμή με τη Διεθνή Διάσκεψη για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, η οποία είχε διεξαχθεί στην Αθήνα το 2015, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και θα επαναληφθεί και φέτος.

Related posts

Το greekaffair.gr βρέθηκε στο σπίτι του «Hell’s Kitchen» λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στον ΑΝΤ1

Κυριάκος Βελόπουλος: Σφοδρά πυρά με αφορμή την παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ

Newsroom

«Παράξενο Ζευγάρι» με Γιάννη Ζουγανέλη και Βλαδίμηρο Κυριακίδη σε περιοδεία!