ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Διεθνή ΝέαΕιδήσεις

Έφτασαν στην Κύπρο τα πρώτα μαχητικά “Rafale” της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Έφτασαν στην Κύπρο τα πρώτα μαχητικά της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγές ανέφεραν δε στο SigmaLive ότι η έλευση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών δεν είναι άσχετη με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή.

Έφτασαν στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, στην Πάφο δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου “Rafale”, και ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου C-130 της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού σάιτ Sigmalive, Γάλλοι στρατιωτικοί τεχνοκράτες επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τα Λιμάνια Λάρνακας και Λεμεσού για να εξετάσουν υποδομές υποδοχής γαλλικών πλοίων, καθώς η ναυτική βάση στο Μαρί είναι σε φάση αναβάθμισης.

Η παρουσία γαλλικών αεροσκαφών και πλοίων επιβεβαιώνει ουσιαστικά την συμφωνία έναρξης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας που συμφωνήθηκε στο Παρίσι και τέθηκε σε ισχύ αρχές Αυγούστου.

Τα αεροσκάφη θα παραμείνουν στην αεροπορική βάση τις επόμενες ημέρες, όπου θα εκτελέσουν πτήσεις και περιπολίες εντός και εκτός της κυπριακής ΑΟΖ, ενώ αναμένεται να λάβουν επίσης μέρος στην μεγάλη αεροναυτική άσκηση με την Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες δυνάμεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Πηγές ανέφεραν δε στο SigmaLive ότι η έλευση των γαλλικών πολεμικών αεροσκαφών δεν είναι άσχετη με την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην περιοχή.

 

Related posts

Γουργουλιάνης καθηγητής Πνευμονολογίας, Τμήμ. Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας :Στον κορωνοϊό «χρεώνονται» θάνατοι και άλλων παθήσεων καθημερινά !

Newsroom

Στρατιωτικό εξοπλισμό στέλνει το ΝΑΤΟ στο Κίεβο -«Η Ρωσία δεν θα περιοριστεί στην Ουκρανία»

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: «Εκρηκτικό» το κλίμα και στη μεταποίηση από τις αυξήσεις

Newsroom