ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΚοινωνία

«Έφυγε» από την ζωή ο Γιώργος Τράγκας η αλλιώς «θείος» σε ηλικία 72 ετών – Τον νίκησε το σάκχαρο

«Έφυγε» από την ζωή ο Γιώργος Τράγκας η αλλιώς «θείος» σε ηλικία 72 ετών – Τον νίκησε το σάκχαρο

Κατέληξε τα ξημερώματα, ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι, Γιώργος Τράγκας, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Σωτηρία. 

Ο Γιώργος Τράγκας, παρά τις προσπάθειες των ιατρών, νικήθηκε τελικά από το σάκχαρο, το οποίο είχε υπονομεύσει όλες τις βασικές του λειτουργείες και προκάλεσε και το έμφραγμα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, είχε μπει χθες σε μηχάνημα τεχνητού νεφρού καθώς επιδεινώθηκε και η νεφρική του λειτουργία. Η καρδιακή επιπλοκή που παρουσίασε τον οδήγησε στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ. Τελικά δεν άντεξε και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης (14/12).

Λίγες μέρες μετά, στις 4 Δεκεμβρίου, επιβαρύνθηκε η υγεία του και εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Στην ανάρτηση με την οποία γνωστοποιούσε ότι είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό ο Γιώργος Τράγκας είχε γράψει:

«Χορεύω τανγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη

Χορεύοντας τανγκό με τον COVID-19, έχασα το βηματισμό μου ακούγοντας το πρόστιμο που έβαλε στους κατοίκους αυτής της χώρας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν ταχύτατα! Ο ιός πήρε ένα σαρδόνιο ύφος και μου είπε: «Δεν θα αφήσει φράγκο στις τσέπες όλων των πολιτών. Δεν έχει καταλάβει ότι εγώ θα στριφογυρνώ ανάμεσά σας, είτε είστε εμβολιασμένοι, είτε είστε ανεμβολίαστοι».

Σε καραντίνα, μαζί με τη σύζυγό μου Μαρία Καρρά, διαπιστώσαμε ότι τα πραγματικά ζοριλίκια του COVID-19, ακολουθούν αμέλειες και φαιδρότητες. Παραδείγματος χάριν αυτό το κράτος, ενώ έχει τους διαβητικούς στις πρώτες ομάδες υψηλού κινδύνου, τους έχει εξαιρέσει από τα μονοκλωνικά αντισώματα. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στα θέματα Δημόσιας Υγείας συμπεριφέρεται ως «ψιλικατζής». Σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, παρέλαβε 2000 δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Κατά τα άλλα θα επανέλθουμε με τη Μαρία στο ραδιόφωνο (με τη βοήθεια του Υψίστου), μόλις τελειώσει η περίοδος της καραντίνας», είχε γράψει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Τράγκας την περασμένη Τρίτη.

Ο Γιώργος Τράγκας που διέγραψε μακρά πορεία στη δημοσιογραφία, υπήρξε ρεπόρτερ, τηλεπαρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ενώ υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικές μορφές της ιδιωτικής τηλεόρασης των αρχών της δεκαετίας του ΄90, αλλά και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στον χώρο του Τύπου.

Ήταν πατριώτης, αγωνιστής για τη δημοκρατία και μέχρι τέλους αντίπαλος του Κ.Μητσοτάκη.

 

Η ζωή και η επαγγελματική σταδιοδρομία

Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».

Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών. Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24,  Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.

Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1988 από τις ανταποκρίσεις του από το Λονδίνο για την κατάσταση της υγείας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου που νοσηλευόταν εκεί, που έμειναν αξέχαστες, κυρίως για τον τρόπο που σχολίαζε τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την Δήμητρα Λιάνη.

Τα ιδιαίτερα σχόλιά του για πολιτικούς και όχι μόνο, τον έφεραν συχνά αντιμέτωπο με αρνητική κριτική τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τον χώρο των ΜΜΕ.

Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.

Ενώ στην επαγγελματική του πορεία επέλεξε να προβάλει αρκετές φορές ακραίες απόψεις και να δεχτεί έντονη κριτική για λαϊκισμό, ο ίδιος αποφάσισε να μπει ενεργά στην πολιτική με την ίδρυση κόμματος μόλις τον Φεβρουάριο του 2021. Το κόμμα του με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι», είχε σκοπό όπως ό ίδιος υποστήριζε να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.

Προσωπική ζωή

Σύζυγός του η Μαρία Καρά, με την οποία παντρεύτηκε τρεις φορές. Με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο στην Αθήνα και με μια επανάληψη του μυστηρίου στο Λας Βέγκας.

Έχει δύο παιδιά τον Φρέντυ και τον Γιάννη από προηγούμενους γάμους, και ένα εγγόνι.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία» για τον θάνατό του Γ.Τράγκα

 

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το νοσοκομείο Σωτηρία για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα.

 

Related posts

Το Σεπτέμβριο το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ: Τα 6 κριτήρια – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Newsroom

Μήνυμα του 112 σε βόρεια & ανατολική Αττική: Προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις το επόμενο 48ωρο

Newsroom

Ο ιός «χτύπησε» και τα ελληνικά εστιατόρια στην Ευρώπη

Newsroom