Κοινοποιείστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 03/05/2018 η τελετή έναρξης  του 17ου EAST MED YACHT SHOW  στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

To greekaffair.gr ήταν εκεί, σε μια ειδυλλιακή βραδιά δίπλα στη θάλασσα, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά υποδέχονταν τους καλεσμένους και το κοινό με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, με μελωδίες από Χατζηδάκη, Σαββόπουλο και άλλους σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και σας μεταφέρει τα γεγονότα, σε μια καλοσχεδιασμένη εκδήλωση με την υπογραφή της Trinity Events Corporate.

Πλήθος προσωπικοτήτων από την πολιτική ηγεσία της χώρας, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών του τομέα της ναυτιλίας και τουριστικών επιχειρήσεων, χαιρέτησαν την εκδήλωση,  που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο του θαλάσσιου τουρισμού διεθνώς.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Καλλιόπη Ευσταθίου Managing Director της εταιρείας   Trinity Events Corporate όπου και καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και το κοινό, παρουσίασε τους σπόνσορες της έκθεσης και έδωσε τον λόγο στον πρώτο ομιλητή.

Στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κύριος Αντώνης Στελλιάτος όπου μίλησε για τη δυνατότητα των επισκεπτών να δουν από κοντά 60 επαγγελματικά σκάφη, διαφόρων κατηγοριών (ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα, yacht, catamaran) με τα πληρώματα τους, καθώς και να επισκεφτούν τα 40 περίπτερα των εκθετών και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις του yachting. Αναφέρθηκε στην αύξηση των ναυλώσεων των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών (από 60%-100%) σε σχέση με την περσινή χρονιά και τόνισε την συνεργασία πολιτικής ηγεσίας, υπηρεσιακών παραγόντων, πρακτόρων, στελεχών του τομέα της ναυτιλίας και αρχόντων τοπικής αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

   Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κύριος Γιάννης Πλακιωτάκης όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, με τόνωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, μείωση φόρων, δημιουργία μαρίνων και έκλεισε την ομιλία του με την πρόταση η συγκεκριμένη έκθεση να αποτελεί σημείο αναφοράς διεθνώς.

Η Περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου πήρε την σκυτάλη και μίλησε για την πρόκληση που παρουσιάζεται στην Αττική ώστε να καταστεί παγκοσμίου εμβέλειας θαλάσσιος τουριστικός προορισμός, καθώς διαθέτει την εξαιρετική ακτογραμμή της και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Προτεραιότητες πρέπει να αποτελούν η αναβάθμιση των υποδομών για ελλιμενισμό και τροφοδοσία των σκαφών ενώ θα πρέπει να γίνουν βήματα και για την προβολή του πολιτιστικού τουρισμού, μέσω του διπτύχου ενημέρωσης και προβολής πολιτών και εξειδικευμένων παραγόντων του κλάδου ώστε να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και συνέργειες.

Ακολούθησε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κύριος Γιώργος Πατέρας, όπου αναφέρθηκε στην σημασία της συνεργασίας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το σύστημα ηλεκτρονικού μητρώου, καθώς το yachting αποτελεί πηγή πλούτου για τη χώρα και θα πρέπει να ενισχυθεί με κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ιδιαίτερα σε θέματα ίσης αντιμετώπισης φορολογικών βαρών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Μάριος Γεωργιάδης όπου τόνισε την ανάγκη προώθησης των δραστηριοτήτων και της διεύρυνσης των συνεργασιών στον τομέα του ναυτικού τουρισμού, της ενίσχυσης κινήτρων και προβολής της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να αναδειχθεί η χώρα σαν τουριστικός προορισμός και να αναπτυχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα κύριος Πέτρος Κόκκαλης μίλησε για την ευκαιρία που προσφέρεται στην πόλη του Πειραιά για την ανάδειξη των υποδομών στις κατηγορίες της ακτοπλοΐας, του yachting και της κρουαζιέρας μέσω της έκθεσης και τόνισε την δυνατότητα ανάδειξης της πόλης σε προορισμό παγκοσμίου φήμης για τα σκάφη αναψυχής εξαιτίας των δυνατοτήτων  που προσφέρει στους τομείς εστίασης, εμπορευμάτων και ψυχαγωγίας.

Στο βήμα ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κύριος Χαράλαμπος Καρίμαλης όπου μεταξύ άλλων μίλησε για τα πολυπαραγοντικά-οριζόντια οφέλη της αύξησης του τουρισμού στη Ελλάδα, ενώ παρέθεσε αριθμητικά στοιχεία για την αύξηση της επισκεψιμότητας της χώρας εξαιτίας και της επιμήκυνσης της θερινής περιόδου αλλά και της ανάπτυξης νέων προορισμών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) & του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) κύριος Βασίλης Κορκίδης πήρε στη συνέχεια το λόγο και αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας μέσω της δημιουργίας μαρίνων, την επένδυση σε έργα όπως τα ιδιωτικά ναυπηγεία και την κατασκευή επισκευαστικών προβλητών για την προσέλκυση σκαφών αναψυχής επισημαίνοντας ότι το yachting αποτελεί την αιχμή της “τρίαινας” του ελληνικού τουρισμού στη χώρα μας μαζί με την κρουαζιέρα και την ακτοπλοΐα.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) κύριος Γιώργος Βερνίκος αναφέρθηκε στην κρίση που ανέδειξε τον τουρισμό ως πλεονέκτημα και την αρχή μιας ανοδικής πορείας που θα πρέπει να αξιοποιηθεί, ενώ τόνισε ότι το East Med Yacht Show συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά μέσω του ανοίγματος της πόλης στις νέες τεχνολογίες και στον θαλάσσιο τουρισμό.

O πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κύριος Λύσανδρος Τσιλίδης τόνισε την ανάγκη πώλησης του κυριότερου ελληνικού προϊόντος που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, μέσω των εκθέσεων για αυτόν και την ανάγκη προώθησης του yachting.

Τελευταίος στο βήμα ανέβηκε ο  Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο Πειραιάς έχει μπει σε ένα εκρηκτικό δρόμο ανάπτυξης κυρίως λόγω του λιμανιού, που συνδέει την ενδοχώρα και την Ευρώπη με την Μέση και την Άπω Ανατολή και αποκτά μέρα με τη μέρα μεγαλύτερη δυναμική. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ασφαλής, που συνδυάζει πολλά στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού που γίνεται σήμερα. Η προβολή που θα επιτευχθεί μέσω του East Med Yacht Show, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους όσους εμπλέκονται στα ζητήματα αυτά να δουν από κοντά την ανάπτυξη που υπάρχει στο χώρο του yachting.

Η απόλυτα επιτυχημένη βραδιά των εγκαινίων (με την υπογραφή της Trinity Events Corporate) έκλεισε με την καθιερωμένη φαντασμαγορική καύση πυροτεχνημάτων.

 

H έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό 11.00-14.00 & 16.00-21.00.

 

Χορηγός επικοινωνίας του 17ου EAST MED YACHT SHOW το  GREEKAFFAIR.GR 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Κοινοποιείστε το άρθρο